*Nettavisen* Sport.

VIF vil at Hovi skal bli

Vålerenga vil forlenge med klubbens lengstværende spiller, kaptein Tom Henning Hovi (33).

16.09.05 15:34

VALLHALL (TV 2 Nettavisen): 33-åringen er sjelden den som dominerer kamper, men gjør ikke mange feil på venstrebacken. Bunnsolide Hovi er dessuten den Vålerenga-spilleren som har vært i klubben lengst. Han kom fra Skeid etter 1997-sesongen.

Men siden slutten av juli har Tom Henning Hovi slitt med ryggprolaps, og kontrakten utløper 31. desember 2005. Hovi mangler to kamper fra start for å innfri opsjonen på ett år til i Vålerenga-drakten.

- Først må Tom Henning bli frisk. Så må han bestemme seg for hva han vil. Han har en opsjon på ett år til, men når nok ikke så mange kamper nå. Men jeg tror han vil bli ett år til, og tror han blir, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem til TV 2 Nettavisen.

Hovi håper selv å være tilbake i full trening i månedsskiftet.

- De siste to-tre ukene har jeg trent alternativt og såvidt vært borti en ball. Nå skal jeg bli bra igjen og kjempe om en plass på laget. Jeg har ikke lyst å avslutte karrieren med prolaps, og hvis Vålerenga vil ha meg med en sesong til, så vil jeg gjerne det. Men først må jeg altså bli bra igjen, poengterer Vålerenga-kapteinen.

Og lover en ting:

- Hvis jeg skal fortsette, blir det i Vålerenga. Alternativet er å legge opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.