RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

VIF vil ha United-penger

Sist oppdatert:
Jan-Erik Aalbu mener Manchester United må punge ut.

VALLE (Nettavisen): 15. januar 2008 fyller Vålerengas stortalent Joshua King 16 år. Samme dag skriver han etter all sannsynlighet under for verdens største klubb, Manchester United. Vålerenga-spilleren etterlater litt i trenings- og utdannelseskompensasjon, men det er i realiteten knapper og glansbilder.

Prestasjonsbasert forslag
Jan-Erik Aalbu vil ha mer, og nå har Vålerengas sportsdirektør sendt over et forslag til Old Trafford. Der skisserer han et opplegg på et passende vederlag, skulle King slå til i United. Han mener Oslo-laget har gode forhandlingskort.

- Selv om de bare er forpliktet til å gi oss trenings- og utdannelseskompensasjon for den tiden King har vært hos oss, mener vi at United er avhengig av goodwill for å kunne hente nye spillere. Hvorfor skulle de, som verdens rikeste klubb, bare gå og hente en ung spiller helt gratis?

- Det vi har sendt, er bare et løselig forslag og ikke noe kontraktsforslag. Jeg håper på dialog og tror ikke United vil reagere - det er ikke uhorvelige summer det dreier seg om. Det er naturlig at det tilfaller noe til norske lag når talentene forsvinner på denne måten, sier sportsdirektøren.

Råder spillere til å bli
Ifølge Aalbu er det nærmest sikkert at King blir klar for Old Trafford i januar. Og selv om han forstår 15-åringen godt, så er han ikke sikker på om det er den beste løsningen, verken for ham eller andre spillere i samme posisjon.

- Jeg forstår godt at man blir fristet, men hvor mange av de som reiser over i den alderen, blir til slutt en Premier League-spiller?

- Jeg tror svært mange av spillerne og familiene deres lar seg blende av den drømmerverdenen agentene skisserer. Kanskje bør man heller se på hva man har på hjemmebane og være ekstra nøye med de valgene man tar, råder Aalbu.

Advarer mot glamorisering
Aalbu er kritisk til agenter og de store proffklubbene som sender ut talentspeidere verden over og støvsuger markedet for unge fotballtalenter. Han mener man først burde se på utviklingsmulighetene hjemme før man reiser i utlendighet.

- Jeg skjønner Michael Platini godt , og er enig i den kritikken han rettet mot Arsène Wenger nå nylig.

- Jeg håper inderlig at agentene ser på hvert enkelt tilfelle, den enkelte spillers utviklingsmuligheter, og at foreldrene ikke lar seg blende av en heller usikker drømmeverden i Premier League. Kvaliteten der borte er så høy nå, at muligheten å slå igjennom nå for en norsk spiller er langt dårligere enn for ti år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere