*Nettavisen* Sport.

VIFs knusende power play-triumf

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

Espen «Shampo» Knutsens mannskap var dødelig effektive i overtallsspill.

11.11.08 23:51

LØRENSKOG - VÅLERENGA 1-7:

Tidligere i høst ble Vålerenga avskrevet som gullfavoritt. Tirsdag klarte verken serieleder Sparta eller Stjernen å ta full pott. Det gjorde derimot VIF.

Etter 7-1 borte mot Lørenskog lukter det så definitivt gullfavoritt igjen av oslolaget, som står med sju seirer på rad.

Effektive i overtall
For selv om VIF ikke helt klarte å utklasse Lørenskog i antall skudd på mål - VIF hadde 30, Lørenskog 20 - var de overlegne når det gjaldt å omsette mulighetene i nettkjenninger. Oppskriften? Dødelig effektivitet i overtallsspill og et relativt tamt Lørenskog.

Hele seks av VIFs sju scoringer kom i power play, noe som står i sterk kontrast til det ineffektive VIF som ikke akkurat herjet på isen tidligere i høst.

Aller mest effektiv var Kenneth Larsen. Da sluttsignalet gikk kunne han skilte med fire poeng i kampen - to mål og to assists. Lars Erik Spets var ikke stort dårligere, med to scoringer og én assist.

Full pott betyr at VIF er oppe i 31 poeng. Dermed er laget fortsatt på tredjeplass, men avstanden fram til Sparta og Stjernen har krympet med ytterligere noen poeng.

Stjernen til topps
Sparta tapte nemlig 4-5 mot Frisk Asker etter forlengning, og fikk bare med seg ett poeng. Sparta, som lenge var suverene på toppen av tabellen, slet med uttellingen i første periode mot Frisk og lå under 0-2. Etter andre periode var det snudd til 3-2, men resultatet holdt ikke helt inn. Dermed måtte lagene ut i en fjerde periode og etter bare 17 sekunder var det Frisk som kunne juble høyest.

Stjernen på sin side halte i land en 3-2-seier over Storhamar, etter shootout. Etter 2-2 etter tre perioder, endte det målløst i forlengningen. Dermed måtte det straffer til. Der kunne Henric Höglund avgjøre for Stjernen.

Det betyr to poeng til Fredrikstad-laget, som med det sniker seg forbi Sparta og tar en foreløpig serieledelse.

Begge de to lagene har 36 poeng etter 17 serierunder. VIF har 31, etter at laget ble trukket tre poeng tidligere denne sesongen.

Torsdag barker for øvrig Sparta og Stjernen sammen til et ordentlig toppoppgjør.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.