Danske Janni Thomsen og innbytter Elise Thorsnes scoret målene i den svært spesielle kampen.

– Helt forferdelig. Vi kunne ikke spille fotball. Det var vann overalt. Vi trodde ikke vi skulle igjen, men vi kom tilbake, sa Thomsen om hvordan det var å spille under de våte forholdene.

Vålerenga knuste Mitrovica 5-0 i forrige kamp på samme bane for tre dager siden.

Nå gjenstår kun en dobbeltkamp for å få en billett til gruppespillet i mesterligaen. Trekningen av kampene i omspillsrunden finner sted søndag.

Trener Jack Majgaard var stolt over sine spillere og støtteapparatet etter seieren. Nå ser hele laget spent fram mot trekningen.

– Det blir spennende. Jeg håper spillerne kommer til å nyte dette. Det er ikke så enkelt å komme videre fra dette gruppespillet, sa den danske treneren.

Avbrudd

Kampen startet mens det regnet heftig på banen, og etter hvert samlet det seg mer og mer overvann. Det var også lyn og torden i området. Til slutt ble forholdene for vanskelige, og kampen ble stoppet etter omkring 28 minutter.

Det skjedde lite de første 28 minuttene ettersom ballen stoppet opp hver gang den var på bakken. Etter omkring en halvtimes pause var spillerne igjen ute på gressmatta i oppholdsvær. Mye vann var fjernet i mellomtiden.

Åtte minutter ut i andre omgang fikk de blåkledde til fint spill langs bakken til tross for den søkkvåte gressmatta. Janni Thomsen avsluttet fra utenfor 16-meteren, via en motspiller og i mål.

Spillet var mer normalt i annen omgang, men flere steder på banen stoppet ballen helt opp i de store vannmengdene.

Fine forhold for Thorsnes

VIF fikk blod på tann etter målet og kjørte kampen. Thomsen hadde en ny mulighet til å score, men ballen gikk i stolpen.

Tre minutter før slutt fikk Vålerenga straffespark etter en god jobb av amerikanske Katie Stengel som ble felt. Thorsnes satte ballen hardt og presist til venstre for keeper og sikret seieren.

Den rutinerte spilleren koste seg med den omgangen hun fikk.

– Jeg liker sånne forhold som dette. Sklitaklinger og gå inn med alt du har. Det var kjekt, smilte hun.

(©NTB)