*Nettavisen* Sport.

VIFs million-dilemma

Vålerenga vil tjene rundt én million kroner på å få en sjette finalekamp mot Storhamar. Det er mye penger for økonomisvake Vålerenga.

- Ja, det kan du trygt si, ler markedssjef Jan Tore Kjær i Vålerenga.

Han jublet vilt etter torsdagens utklassing på Hamar. Nå står det 1-1 i kamper i best av sju-serien, og lagene er garantert minst tre finalekamper til.

- En sjette kamp for oss, med 200 kroner billetten pluss 1.000 kroner for VIP-billettene, gir veldig mange kroner i kassa. Det er omsetningstall, vel å merke. Du har jo prosenter som går til kommunen og forbundet. Men det er klart det er mye penger for oss, forteller Kjær.

Kan tjene på å tape
Rundt én million kroner, for å være mer presis. Det er penger Vålerenga går glipp av om de taper de tre neste finalene. Samtidig er det også penger som de vil gå glipp av om de skulle vinne de samme tre finalene.

Deri ligger det potensielle dilemmaet: Leder Vålerenga 3-1 etter fire kamper, vil de tjene én million kroner på å tape den femte matchen på Hamar.

- Sett fra markedssiden, vil vi faktisk også tjene på å tape NM-gullet etter seks kamper. Da slipper vi seiersbonusene til spillerne, men får med oss inntektene fra den siste hjemmekampen. Men slik går det ikke an å tenke. Vi får jo også noen bonuser fra sponsorene våre om vi blir norgesmestere, sier Kjær.

Total overkjøring
Torsdag kveld spilte i alle fall Vålerenga som norgesmestere. Etter at Lars Erik Lund satte inn 1-0 bare 3.58 inn i matchen, var det nesten total overkjøring. Joakim Backlund økte til 2-0 midtveis i andre periode, mens kaptein Vegar Barlie punkterte kampen da han satte inn 3-0 drøye seks minutter inn i tredje periode.

- Jeg brøt et oppspill i midtsonen og hentet pucken ved vantet før jeg skjøt fra droppunktet, omtrent, og den gikk under Jonas Norgren, forteller Barlie til TV 2 Nettavisen.

- Det var sinnssykt deilig. Det er stor forskjell på 1-1 og 0-2. Men det er ny match igjen i morgen, nå gjelder det å nullstille, understreker han.

- Kan Storhamar slå dere om dere spiller like bra i morgen?

- Nei, det tror jeg ikke. Men vi må ikke bli for oppesen her. Storhamar kan komme tilbake. Men hvis vi spiller som dette i morgen også, skal de spille jævlig bra for å slå oss, tror Barlie.

På rett vei
Den økonomiske siden ved å spille NM-finaler er langt viktigere for Vålerenga enn den er for Storhamar. Hamarlaget er best i eliteserieklassen i faget økonomi, mens oslolaget lenge satt på bakerste rad og ga f. Det gjør de heldigvis ikke lenger.

- Vi har kuttet kostnadene med 55% på administrasjonssiden, og 50% i spillerlønninger de siste to årene. Det er ikke så mye mer å gå på, egentlig, på lønnssiden. I 2003 går vi i balanse i budsjettet, forteller Kjær til TV 2 Nettavisen.

Kampfakta:
Storhamar – Vålerenga 0-4 (0-1, 0-1, 0-2), sammenlagt 1-1 i kamper.
Tilskuere: 3568
Skuddstatistikk: 23-24 (6-11, 8-9, 9-4)
0-1 Lars Erik Lund (Erik Ryman) 3.58
0-2 Joakim Backlund (Örjan Nilsson) 33.55
0-3 Vegar Barlie 46.18
0-4 Patric Englund (Tommy Marthinsen) 53.58

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag