RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIFs verste mareritt

Sist oppdatert:
Bengt Sæternes scorer alltid mot Vålerenga. Men fire mål er ikke dagligkost for Brann-spissen.

(Klikk på videovinduet over for å se alle scoringene fra den tredje serierunden)

BRANN STADION (Nettavisen): BRANN-VÅLERENGA 4-1 (kampfakta og spillerbørs):

Bengt Sæternes har en fantastisk statistikk for Brann mot Vålerenga. Før årets første møte med osloklubben, hadde han scoret i samtlige kamper mot VIF.

Åtte mål på fem kamper
Derfor kom det ikke som en bombe at det var egersunderen som var sist på ballen da rødtrøyene suste i ledelsen etter bare 85 sekunder.

Men Vålerengas verste mareritt ga seg ikke før han hadde plassert ballen fire ganger bak Arni Gautur Arason. Nå står han med åtte mål på fem kamper mot Christian Grindheim & co.

- Jeg tror ikke jeg alltid har scoret mot dem, men det har gått bra de siste kampene i hvert fall. Og i dag var det godt å få scoret litt, sier han til Nettavisen.

- Litt?

- Det ble mye. Jeg var litt på rett plass til rett tid i dag, og det meste gikk inn, smiler Brann-spissen.

- Tar av oss hatten for Bengt
Trener Mons Ivar Mjelde, som vet hvordan det er å score fire mål i en toppseriekamp, tok frem de ypperste superlativene etter at Sæternes nærmest egenhendig hadde ydmyket Vålerenga.

- Det er fantastiske goalgetteregenskaper over ham i dag. Han lukter hvor ballen detter ned så mange ganger. Er i riktig posisjon. Han får selvfølgelig god hjelp. Det er ikke noe onemanshow dette, men det er han som skal ha æren for å sette dem i mål, sier Brann-sjefen.

Heller ikke Vålerenga-kaptein Christian Grindheim kunne la være å skryte av spissen som sørget for at VIF nå står med ett poeng etter tre kamper.

TV 2 Sumo: Sæternes er helt i Bergen

- Vi får vel bare ta av oss hatten for effektive Bengt, innser Grindheim.

Sæternes kan bare huske én gang han har scoret fire mål på topplan tidligere.

- I debutkampen min i Belgia scoret jeg fire. Det var vel mot Mons Bergen. Så det var vel litt av det samme, ler han.

Scorer for lite
Før sesongstart ble Sæternes brukt som en god grunn til at Brann ikke var en gullkandidat i år. «Han scorer ikke nok mål», var omkvedet blant eksperter og andre forståsegpåere.

- Det har vel vært litt rett. De siste årene har jeg ikke scoret så mye. Det har jeg ikke vært fornøyd med selv heller. Jeg håper jeg scorer mer enn i fjor. Jeg var misfornøyd da. Vi får ta en oppsummering til slutt, sier mannen som ble Branns toppscorer med ni mål sist sesong.

Mjelde synes det er urettferdig å si at Sæternes ikke scorer mål.

- Det har han vist mange ganger, både i Belgia, Bodø/Glimt og i Odd. Han har vist at han kan score mål. Han har vist i Brann at han kan score mål og være en mann for de store anledninger. Men Bengt har ikke fått vært frisk i tiden han har vært i Brann. Nå har han fått bedre muligheter til å prestere på et høyere nivå. Derfor håper vi også at han gjør det, sier Brann-treneren.

Lover flere mål i år
Selv er Sæternes optimist med tanke på hvordan det vil gå i årets sesong. Han har for første gang på lenge fått gå skadefri en hel vinter.

- Jeg er bedre trent og har vært frisk i lang tid nå. Da får man en trygghet som ellers uteblir når man er mye ut og inn med skader, forklarer 32-åringen.

Og han er sikker på at det blir flere enn ni mål i år.

- Det bør nok bli noen flere, lover han.

Og han er nesten halvveis til fjorårstallet allerede.

Hva tror du? Blir Bengt Sæternes toppscorer i Tippeligaen i år? Ta debatten under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere