*Nettavisen* Sport.

Vigen Hattestad dropper NM

Foto: (Reuters)

Ola Vigen Hattestad deltar som eneste nordmann i prøve-OL og verdenscuprennene i Vancouver, Canada.

06.01.09 11:09

Lederen i sprintverdenscupen reiser over Atlanteren for å sikre seg «glasskula» og forsvare fjorårets sammenlagtseier i sprintverdenscupen. Dermed blir ikke Hattestad å se i norgesmesterskapet på Gjøvik 15.-18. januar. NM går samtidig med rennene i neste års OL-løyper.

– Dette er en beslutning som er tatt etter en diskusjon med de forskjellige miljøene i langrenns-Norge, sier sportssjef Åge Skinstad til langrenn.com.

– Det er viktig at Ola kan forsvare «glasskula». Han var kvalifisert til Tour de Ski, men dette blir en slags byttehandel hvor han får mulighet til å ta poeng i sprintcupen som han også kunne fått ved å slite seg gjennom Touren, fortsetter Skinstad.

Skuffete NM-arrangører

Ola Vigen Hattestad selv er nå lysten til å plukke flere poeng i verdenscupen.

– Årsaken til at jeg reiser over er todelt. Neste år går OL i de samme løypene. Da er det viktig for meg å få en konkurranse i løypene i forkant. I tillegg er sprintcupen viktig, sier sprinteren til langrenn.com.

Alternativet med verdenscup i Canada har i emning ei god stund.

– Dette synes jeg ikke noe om. Vi forventer at Norges Skiforbund holder orden i egne rekker, og at de beste utøverne deltar, sa Tor Berge, leder i NM-arrangementskomiteen på Gjøvik, da forslaget ble luftet like før jul.

– Logisk med VM-plass

Nå er det altså klart at Hattestad likevel reiser til Canada sammen med et lite støtteapparat.

– I utgangspunktet var NM viktig som VM-uttak, men med mine gode prestasjoner før jul får jeg mulighet til å endre litt på planene, sier Ola Vigen Hattestad.

Nordmannen har vært suveren i sprintverdenscupen i år, og har vunnet alle de tre sprintrennene han har gått. Turen til Canada understreker at sprinteren allerede nå kan ansees som VM-klar.

– Det får Åge Skinstad svare på, men det er ganske logisk, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til nettstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag