Gå til sidens hovedinnhold

Vigen Hattestad dropper NM

Ola Vigen Hattestad deltar som eneste nordmann i prøve-OL og verdenscuprennene i Vancouver, Canada.

Lederen i sprintverdenscupen reiser over Atlanteren for å sikre seg «glasskula» og forsvare fjorårets sammenlagtseier i sprintverdenscupen. Dermed blir ikke Hattestad å se i norgesmesterskapet på Gjøvik 15.-18. januar. NM går samtidig med rennene i neste års OL-løyper.

– Dette er en beslutning som er tatt etter en diskusjon med de forskjellige miljøene i langrenns-Norge, sier sportssjef Åge Skinstad til langrenn.com.

– Det er viktig at Ola kan forsvare «glasskula». Han var kvalifisert til Tour de Ski, men dette blir en slags byttehandel hvor han får mulighet til å ta poeng i sprintcupen som han også kunne fått ved å slite seg gjennom Touren, fortsetter Skinstad.

Skuffete NM-arrangører

Ola Vigen Hattestad selv er nå lysten til å plukke flere poeng i verdenscupen.

– Årsaken til at jeg reiser over er todelt. Neste år går OL i de samme løypene. Da er det viktig for meg å få en konkurranse i løypene i forkant. I tillegg er sprintcupen viktig, sier sprinteren til langrenn.com.

Alternativet med verdenscup i Canada har i emning ei god stund.

– Dette synes jeg ikke noe om. Vi forventer at Norges Skiforbund holder orden i egne rekker, og at de beste utøverne deltar, sa Tor Berge, leder i NM-arrangementskomiteen på Gjøvik, da forslaget ble luftet like før jul.

– Logisk med VM-plass

Nå er det altså klart at Hattestad likevel reiser til Canada sammen med et lite støtteapparat.

– I utgangspunktet var NM viktig som VM-uttak, men med mine gode prestasjoner før jul får jeg mulighet til å endre litt på planene, sier Ola Vigen Hattestad.

Nordmannen har vært suveren i sprintverdenscupen i år, og har vunnet alle de tre sprintrennene han har gått. Turen til Canada understreker at sprinteren allerede nå kan ansees som VM-klar.

– Det får Åge Skinstad svare på, men det er ganske logisk, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til nettstedet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken