*Nettavisen* Sport.

Viker ikke for Helstad

Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

Ingen av Branns spisser ønsker å gi fra seg spilleminutter til nyervervelsen Thorstein Helstad.

25.06.06 18:05

I Brann blir spisskonkurransen stadig hardere. Før Helstad satte sitt navn på en Brann-kontrakt var det allerede tre kvalitetsangripere om to plasser. Med en tilvekst i troppen med en av landets aller beste målgjørere spisses konkurransen ytterligere til. Enkelte av spillerne har tidligere truet med å forlate Brann dersom de ikke fikk tilstrekkelig med spilletid.

Robbie Winters:
- Jeg ser det ikke som et problem at vi får inn en forsterkning. Jeg vil ha konkurranse, det er med på å heve kvaliteten på angrepsrekken. Han (Helstad) er dessuten han som må spille seg inn på laget, jeg er allerede der. At Brann henter en ny spiss skal ikke gå ut over meg. Jeg skal gjøre meg fortjent til å spille og føler jeg har vist meg tilliten verdig, slår Robbie Winters fast.

Winters truet like før sesongen begynte med å forlate Brann om han ikke fikk tilstrekkelig spilletid.

Bengt Sæternes:
Spilleren hadde store forventninger til seg selv før sesongen. Så langt har han scoret fire mål på ti kamper for Brann i serien, noe han ikke er fornøyd med. Likevel er han sikker på at Helstad ikke kommer til å ta hans plass.

- Det sier seg selv at jeg ikke er fornøyd med antall scoringer så langt. Jeg vil uansett fortsette å gjøre mitt beste for Brann. Jeg ønsker å spille mest mulig og at Brann skal vinne fotballkamper. Det er positivt å få inn Thorstein, han virker som en hyggelig fyr. Det er viktig for Brann med gode spillere. For min del har det ikke noen innvirkning, jeg skal gjøre alt jeg kan for å fortsette å spille så mye som mulig, sier Sæternes.

Migen Memelli:
Albaneren har ikke vært fast på laget, men har fått én opptreden fra start og totalt 132 spilleminutter. Han er fast bestemt på å kjempe om å være foran Helstad i køen om spissplass.

- For meg er det helt ok å få inn gode spillere til klubben. Han må bevise at han er god nok. Jeg har fått et par muligheter og føler at jeg har fått det godt til da. Jeg kommer til å fortsette å prestere når jeg får sjansen, det samme må han gjøre (Helstad). Jeg skal prøve å sørge for at jeg går foran ham, sier Memelli.

Thorstein Helstad er i øyeblikket i det ydmyke hjørnet.
- Målet mitt er å få mye spilletid. I Brann har de fått det godt til og det er ingenting å utsette på angrepsrekken. Det blir vanskelig å være fast på dette laget. Jeg ønsker å utfordre dem som allerede er der. Gi dem kamp om plassene og få mest mulig spilletid, sier Helstad.

- Har benket Helstad før
Mons Ivar Mjelde er ikke redd for å sette sin nyervervelse på benken.

- Det er hard konkurranse om plassene, hvilket er positivt. Det bidrar til å heve kvaliteten. At spillere må tåle og er klar over at de kan bli satt i en kamp regner jeg med. Når det gjelder Thorstein så har jeg benket ham før. Men da var det som spiller, sier Mjelde med glimt i øyet.

Han referer til da han og Helstad var spisskonkurrenter for Brann, i hovedsak mellom 1998-2000.

- Beste angrepsrekken i landet
Etter at Brann sikret seg signaturen til Thorstein Helstad er spillerens agent, bergenseren Stig Lillejord, overbevist om at rødtrøyene har Norges beste angrepsrekke.

- Jeg er ikke i tvil. Når Brann nå har fått Thorstein har de landets beste angrepsrekke. Fra før har de klassespillere, og det forsterkes ytterligere ved å få en tilvekst av Thorsteins kaliber, sier Lillejord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.