RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vikersund får skiflyging annethvert år

Rekordbakken i Vikersund har imponert ledelsen i Det internasjonale skiforbundet. Framover blir det skiflygingsrenn i Vikersundbakken hvert annet år.

– Vikersund leverte et fantastisk flott VM i sitt nye anlegg i fjor. Sammen med Planica kommer Vikersund til å være oftest på verdenscupkalenderen de neste årene, mener arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund.

Vikersund arrangerer to individuelle renn i skiflyging 25.-27. januar. Det blir to ettermiddagsrenn og kvalifisering.

– Vi er glad for den anerkjennelsen FIS gir oss. Dette merket vi i Zürich, og vi ser fram til en ny spennende skiflygingshelg, sier Vikersundpresident Håvard Orsten.

Vikersund kommer tilbake på terminlisten i 2014/15 og 2016/17-sesongen.

Vikersundbakken er verdens eneste skiflygingsbakke med flomlys.

Hopperne skal gjennom en del endrede regler kommende sesongen. Det blir ikke vindkorridor slik vi kjenner den, men en egen sikkerhetssone.

Landslagstrenerne kan sette ned farten maks fem avsatser fra juryens programannonserte startgate. Under høstmøtet i FIS forrige uke ble det igjen diskutert vindkompensasjon og urettferdighet rundt ekstra godtgjørelse for bakvind.

En ny faktor rundt dette skal testes ut i noen renn i verdenscupen til vinteren før en permanent ny løsning blir vedtatt. Uansett kommer verdenscupen i år til å starte med samme faktorer rundt vindkompensasjon som i fjor.

– Vi må teste ut dette først før vi bestemmer oss for en endring, sier renndirektør i FIS, Walter Hofer.

Hofer jobber med å utvide hoppsesongen med to renn. Kasakhstan ønsker å arrangere verdenscup framover. Samtidig har Polen kommet fram med et spennende prosjekt. De vil nemlig arrangere skihopping på et fotballstadion i hovedstaden Warszawa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere