RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vikersund lager VM-fest for døve- og hørselshemmede

Vikersund (NTB): Arrangørene i Vikersund gjør alt for at flest mulig skal få oppleve VM-festen i skiflyging. De kan nemlig ønske velkommen til verdens første tolkede skiflygingsrenn.

- Kanskje får du se verdensrekorder? I så fall får du tolket speakers og publikums reaksjoner til tegnspråk og med skrivetolking, sier Arild Berstad fra Nav Møre og Romsdal.

Han har sørget for tolketjenesten i Vikersund. For aller første gang kan man se et skiflygingsrenn tolket til tegnspråk og skrivetolket.

Under ski-VM i Oslo i fjor var det også tilrettelagt med tolking, noe som gjorde det mulig også for hørselshemmede å få oppleve folkefesten.

- Vi håper mange benytter seg av dette flotte tolketilbudet. En skiflygingsfest i Vikersund er alltid fantastisk, og med dette tolketilbudet vil det bli enda bedre for flere, sier president i organisasjonskomiteen i Vikersund, Håvard Orsteen.

Under prøve-VM i fjor hoppet Johan Remen Evensen ned til hele 246,5 meter. Det er verdensrekord, men den kan bli slått under årets VM. Bakken er bygget ut med fem meter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere