RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Viking-fansen: - En katastrofe

Sist oppdatert:
Men supporterne mener ikke at Tom Prahl bør sparkes.

SISTE:Keeper Mattias Asper (32) klar for Viking.

Vikings sesongstart er den verste siden 1986. Den gangen endte det med nedrykk. Fansen er klar på at resultatene så langt i år har vært en katastrofe, men talsmann Rune Oftedal ønsker ikke et trenerskifte.

- Ser man på Vikings tradisjoner, ambisjoner, ressurser og potensial så har denne sesongen vært en katastrofe. Så enkelt er det. Vi har spilt veldig begredelig fotball, sier Oftedal til TV 2 Nettavisen.

Delte meninger
- Vil dere ha bort Tom Prahl?

- Det er mange fans og delte meninger,. Noen vil nok ha hodet hans på et fat, men de snakker nok mer med hjertet enn hjernen. Jeg mener ikke Prahl bør sparkes, sier talsmannen.

Og forklarer:

- Mange sammenlikner Prahls innsats med det Tom Nordlie fikk til på kort tid i Kristiansand. Men det går ikke. Nordlie fikk en sesong på å bygge laget i 1. divisjon. Tom Prahl kom først hit sent i fjor høst. Samtidig med at Viking mistet utrolig mange nøkkelspillere, sier han.

Og ramser opp Ronny Deila, Frode Hansen, Brede Hangeland, Egil Østenstad, Peter Kofteff og Hannes Sigurdsson.

- Det er ikke bare å sette sammen en ny stamme i laget, og tro at vi skal kjempe i toppen. Hvis man hadde satt seg ned og sett på tingenes tilstand ville man sett at årsaken til resultatene ikke alene er trenerens skyld. Derfor tror jeg ikke det hjelper på kort sikt å sparke treneren. Det løse ingen problemer. Spillerne og treneren må få tid, sier Oftedal.

- Jeg tror nemlig at spillerne som er kommet bare vil bli bedre og bedre. Jeg er sikker på at vi innen fem serieomganger er oppe på sikker grunn - også over kvalifiseringsplassen. Er vi ikke det, kan du snakke med meg igjen, fortsetter han.

Og:

- Nå er vi for lite samspilte, men neste år er vi i toppen.

- Prahls posisjon et ikketema
Vikings sportsdirektør Egil Østenstad er mye enig med supporternes talsmann.

- Ja. Det har vært en sesong langt under pari, men jeg er også helt enig i at dette laget er godt nok til å kunne kjempe i toppen allerede neste sesong. Hvoedgrunnen til at Viking nå sliter er mangelen på kontinuitet på spiller og trenerside. Det har vært store utskiftninger. Viking har et helt nytt lag. Men det er klart - vi kan ikke si det hele veien. Vi har satt oss selv i denne situasjonen. Nå må vi selv ordne opp i dette.

- Er Prahls posisjon et tema?

- Nei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere