*Nettavisen* Sport.

Viking-fansens nye helt

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Vikings trener Uwe Rösler er allerede elsket av fansen.

13.04.07 08:00

Tom Nordlie sikret seg heltestatus i Stavanger etter at han bidro til at Viking reddet plassen i Tippeligaen forrige sesong.

Men den nåværende Lillestrøm-bossen er omtrent allerede glemt av Vikings fans.

Den nye helten
Nå er nemlig Uwe Rösler den nye trenerhelten.

- Rösler er blitt tatt i mot med åpne armer av fansen. Han er en vinnertype som har spilt aktivt i Europas beste ligaer. Rösler viser det engasjementet vi savnet fra Tom Prahl i fjor, sier Vikinghordenes pressetalsmann Rune Oftedal til Nettavisen.

Engasjerte, frittalende trenere har alltid vært en «hit» i Stavanger.

Benny Lennartsson, Roy Hodgson og Tom Nordlie var alle på mange måter like i trenerstilen: De satt ikke ett minutt i ro på trenerbenken og pisket spillerne til full innsats med sine verbale kraftrop fra sidelinjen under kampene.

- Grunnen til at vi liker slike typer trenere er at de får det lille ekstra ut av spillerne når det bytter litt i mot. Tom Prahl tuslet rundt uten en mine på trenerbenken, og mistet etterhvert respekten i spillergruppen, forklarer Oftedal.

- Hvorfor ser det ut til at Viking må ha en autoritær trenertype for å oppnå suksess?

- Det handler om å ha tro på det treneren gjør. Om du har 11 landslagsspillere på banen som ikke tror på treneren vinner du ingenting, svarer Oftedal.

- Spillerne forblir profiler
- Dessuten kan du også se litt på sammensetningen av spillertroppen i Viking. Vi har ikke en Martin Andresen, som på mange måter er trenerens forlengede arm på banen. I Viking er det for øyeblikket ingen ubestridte ledere på banen. Derfor må treneren på sidelinjen piske spillerne, fortsetter pressetalsmannen.

- Blir ikke faren fort at treneren blir en større profil enn spillerne?

- Nei, det har ingenting å si så lenge spillerne presterer. Dessuten ser vi i Viking at vi har en Peter Ijeh som blomstrer og er på vei til å bli en stor profil. Og Allan Gaarde er jo snart tilbake fra skade, minner Oftedal om.

Under seriepremieren mot Rosenborg ble Uwe Rösler hyllet av fansen.

Hyllet mot Rosenborg
Tyskeren ble blant annet møtt med trampeklapp og jubel.

- Rösler er ærlig, fair og metodisk i alt han gjør. Han har videreført det gode han gjorde i Lillestrøm til Viking. Innsatsen og samholdet i laget ser ut til å være enormt bra. Og spillerne har fortalt meg at de gleder seg til å gå på trening, for Rösler legger opp til så varierte treninger. Han er en kjempetrener for Viking, konkluderer Oftedal.

Uwe Rösler selv skrøt hemningsløst av fansen etter 1-1-kampen mot Rosenborg.

- Fansen var absolutt fantastiske. De hjalp oss frem og bidro til at spillerne leverte en kjempeinnsats, sa tyskeren til Nettavisen.

- Det en vel en sånn symbiose dette her. Vi liker treneren og treneren liker oss. Det blir en «vinn-vinn»-situasjon, gliser Oftedal.

Tror på Start-seier
Søndag møter Viking sørlandsrival Start. Oftedal har tro på seier.

- Viking reiser til Start med senkede skuldre. Start har forventingspresset på seg, med ny stadion og det hele. Jeg husker jo åpningskampen vår mot Molde på nye Viking Stadion (mai 2004, red. anm). Vi trodde vi skulle vinne 5-0, men så endte kampen 1-1. Jeg tror Viking vinner 2-1, mener Oftedal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.