RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking fant frem storspillet

Sist oppdatert:
Etter fem svake kamper, løsnet det for Viking mot Molde. Mye takket være en ny spiss i startoppstillingen.

VIKING - MOLDE 3-1: Peter Kovacs har måttet varme benken fra start i de fem første serierundene, mens Alexander Ødegaard og Toni Nhleko har fått tillit på topp.

Etter Vikings svært så tamme angrepsspill til nå i sesongen, har ropene blitt høyere og høyere etter den storvokste ungareren.

Kovacs fra start
Til møtet med Molde valgte trener Tom Prahl endelig å lage plass til Kovacs i startoppstillingen.

Og Tippeligaens høyeste spiller takket for tilliten med å herje med Molde-forsvaret i første omgang. Ingen klarte å gi ham kamp i duellene, og det var ikke overraskende da Kovacs stanget inn 1-0.

Viking herjet til tider med Molde og det var slett ikke ufortjent da Toni Nhleko tok frem sitt beste og lurte bort et samlet Molde-forsvar og la på til 2-0.

Gjestene fikk låne ballen litt i andre omgang, og Rob Friend fikk et par muligheter til å score sesongens første mål. Men mannen som skal bli toppscorer i nederlandske Heerenveen fra sommeren, sliter veldig med uttellingen.

Prahl på tribunen
Friend fikk heller ingen høy stjerne hos Prahl. Viking-treneren raste mot dommer Espen Berntsen etter to hodedueller hvor han mente kanadieren brukte albuen. Det endte med at Prahl måtte finne seg en plass på tribunen.

- Hele stadion ser at han er oppe med albuen, sier Prahl til TV 2 Sporten.

En annen Molde-spiller som fikk lite til på Viking Stadion var Jan Kjell Larsen. Mannen som var en levende vegg mot Rosenborg på Lerkendal, så ut som en famlende junior i sin første seniorkamp.

To av Nhleko
Madio Konate ble vraket fra start fordi Molde-trener Arild Stavrum ville satse på to store spisser. Det slo feil ut for romsdalingene og det var typisk for gjestene at det var senegaleseren som fant veien til nettmaskene da Molde laget litt spenning i sluttminuttene.

Men det ble med det ene reduseringsmålet. I stedet var det Nhleko som avgjorde kampen. Han stjal ballen fra Marcus Bakke og banket bellen i nettet.

Endelig fikk Viking sin første seier for året, og klatret bort fra jumboplassen i Tippeligaen. Dermed har samtlige lag gått seirende av banen minst en gang denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere