RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking fikk nei fra Litmanen

Sist oppdatert:
Viking prøvde tidligere i sommer å hente Finlands beste spiller gjennom tidene - den tidligere Ajax-stjernen Jari Litmanen - til klubben.

STAVANGER/BERGEN (TV 2 Nettavisen): Det bekrefter Vikings trener Roy Hodgson.

- To dager før Jari Litmanen gikk til Malmö, snakket jeg med ham om en overgang. Jeg kom med en forespørsel til Jari om å prøve seg i Viking, sier Roy Hodgson til TV 2 Nettavisen.

Litmanen er regnet som Finlands beste spiller gjennom tidene, og har en fortid i europeiske storklubber som blant annet Ajax, Barcelona og Liverpool.

- Jari ble svært smigret over vår forespørsel. Men da jeg snakket med ham, hadde han allerede bestemt seg for å takke ja til Malmö, opplyser Hodgson.

- Men jeg kan bekrefte at han stod på vår ønskeliste i sommer. Men egentlig tror jeg kanskje at Jari Litmanen hadde blitt en litt for dyr mann for Viking, med tanke på lønnsutgifter, legger Hodgson til.

Litmanen signerte for Malmö 7. juli i sommer. 34-åringen skrev under på en kontrakt for et halvt år med opsjon på ett år til.

Han står med bokført 70 landskamper for Finland, og spilte sist sesong i Bundesliga for Hansa Rostock. 34-åringen bygde seg et ry som målkonge i løpet av syv år i nederlandske Ajax, før han i 1999 dro til Barcelona. Etter to skadepregede sesonger fortsatte han i Liverpool og Ajax.

Roy Hodgson overtar etter planen som finsk landslagssjef sommeren 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere