Gå til sidens hovedinnhold

Viking karret seg videre til 2. runde i cupen

3. divisjonslaget Staal ga Viking kamp om seieren under søndagens cupkamp.

STAAL - VIKING 2-3:

Tidligere Viking-spiller Even Østensen gjorde sin del av jobben, men Staal maktet ikke å tukte eliteserielaget i søndagens cupkamp.

Sebastian Sebulonsen sørget for at stavangerlaget avanserer til 2. runde med sin scoring fem minutter før fulltid, etter at Østensen hadde utlignet til 2-2 med sin andre scoring i kampen et par minutter før.

Samúel Fridjónsson og Rolf Daniel Vikstøl sto for Vikings to første scoringer.

De resterende eliteserielagene som var i aksjon søndag gjorde også jobben, og dermed er det kun Haugesund som må følge med på Cupen fra sidelinjen fremover. Jostein Grindhaugs mannskap røk ut mot Stord etter straffesparkkonkurranse lørdag.

Også Sarpsborg slet i lokaloppgjøret mot Kvik Halden. Et selvmål av hjemmelagets Dardan Mehmeti rett før pause skilte lagene i det lengste. På overtid sørget Steffen Lie Skålevik for 2-0-seier til sarpingene.

Sandefjord trengte på sin side nesten en time på å bryte ned Pors. Da kom det til gjengjeld tre raske scoringer, før Simen Thorsen reduserte for telemarkingene. Sandefjords Vidar Ari Jonsson sørget for at kampen endte 4-1.

Enkelt ble det også for Rosenborg i 1.- rundekampen borte mot Melhus. Dino Islamovic og Even Hovland åpnet målfesten for mannskapet til Åge Hareide, før svenske Rasmus Wiedesheim-Paul scoret to ganger. Deretter satte 16-åringen Marius Sivertsen Broholm inn scoring nummer fem, før et selvmål og en fulltreffer av Besim Serbecic avsluttet kvelden og sørget for at resultatet ble 7-0.

Klar for 2. runde er også Mjøndalen, som ubesværet slo Åssiden 3-0 etter scoringer av Shuaibu Lalle Ibrahim, Stian Aasmundsen og Alfred Scriven.

(©NTB)