*Nettavisen* Sport.

Viking lett videre

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Ingen ny Tippeliga-skalp for Fyllingen.

10.06.10 20:44

FYLLINGEN-VIKING 1-4: Det var et av de større sjokkene i moderne tid, da 3. divisjonslaget Fyllingen i forrige runde slo ut Brann av cupen. Tredjedivisjonslaget sørget for at illsinte butikkeiere i Bergen hang opp plakater der de eksplisitt skrev at «Brann-spillere ikke var velkommen», så var spørsmålet om de kunne gjøre som Tønsberg, og slå ut nok et Tippeliga-lag.

Les saken: Tidenes sjokkaften.

Svaret var et klart og tydelig «Nei!».

Viking, med kun en borteseier i årets Tippeliga, var flere numre for store. Riktignok brukte rogalendingene nesten en hel omgang på å finne nettmaskene, men da Tommy Høiland rolig headet inn André Danielsens innlegg var det plankekjøring for Åge Hareides mannskap.

Viking doblet ledelsen rett etter sidebyttet, da Andreas Søreide glapp en Viking-corner, og Indridi Sigurdsson enkelt dunket inn 2-0, og like etter sto det 3-0. Nok en gang sviktet det i Fyllingens bakre rekker, og en umarkert Vidar Nisja kunne uten så altfor store problemer trille inn dagens tredje scoring for rogalendingene.

Den 17 år gamle innbytteren Stian Selle fikk lov til å redusere til 1-3 like før slutt, uten at Viking virket så altfor bekymret over det – Tommy Høiland scoret nemlig sitt andre for dagen bare tre minutter senere, og fastsatte resultatet til 1-4.

- Vi kontrollerer inn i 2. omgang. Cupen er veldig viktig for oss. Det er en vei til Europa og vi har snakket åpent om at det er et mål for klubben, sier Tomasz Sokolowski til klubbens hjemmeside.

Med kun åtte Tippeliga-lag igjen i cupen, bør Ullevaal stadion i november være en realistisk målsetting for sultefôrede Viking-supportere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.