Viking må låne for å betale lønn

Foto: Ned Alley / NTB Scanpix

Viking Fotball ASA sliter tungt økonomisk og har bedt klubbens medlemmer om millionlån for å klare driften ut sesongen.

03.10.12 07:51

Det er Viking Fotball ASA som drifter Vikings elitesatsing. Likviditeten er så dårlig at aksjeselskapet ber Viking FK om et kortsiktig lån, skriver NTB, som siterer Stavanger Aftenblad onsdag.

Beløpet er nødvendig for å betale lønn og andre driftskostnader ut året.

Viking FK har innkalt til et ekstraordinært årsmøte 17. oktober. Der skal klubbens medlemmer ta stilling til om de vil låne ut pengene. Ifølge Aftenbladet er sannsynligheten stor for at Viking ASA får innvilget lånet.

- Dette er allerede styrebehandlet, og vi er positive til å låne ut pengene. Det er imidlertid snakk om et stort beløp, og derfor mener vi det er riktig at vi tar dette gjennom et ekstraordinært årsmøte, sier styreleder Christian Rugland i Viking FK til avisen.

Styreleder i Viking ASA, Geir Solstad, mener det ikke ligger noen dramatikk bak låneforespørselen, og han sier pengene skal tilbakebetales over nyttår. Ved årsskiftet får selskapet inntekter fra sesongkort- og sponsorsalget.

Viking ASAs regnskap for første halvår 2012 viste et underskudd på 9,2 millioner kroner. I perioden 2008-2011 var underskuddene på til sammen 58,3 millioner. Egenkapitalen var 31. juni i år på kun 4,9 millioner kroner. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.