VIKING - LILLESTRØM 5-1:

Scoringer av Sebastian Sebulonsen og Harald Nilsen Tangen sendte Viking i føringen i lørdagens kamp mot Lillestrøm, før Fredrik Krogstad reduserte og sørget for mer spenning i kampen. Men den spenningen ødela Veton Berisha brutalt.

27-åringen scoret hat trick på 14 minutter i andre omgang, og sørget for en knallsterk 5-1-seier til Viking. Berisha er nå oppe i hele 18 mål i Eliteserien denne sesongen.

- For en ressurs de har på topp i Berisha. En skikkelig spiss-scoring på ny, utbrøt Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud etter Berisha sin andre scoring.

Tre poeng mot Lillestrøm gjør at Viking nå ligger på 3. plass på Eliteserie-tabellen før søndagens runde. Da skal både Kristiansund og Rosenborg også i aksjon, klubbene som nå ligger henholdsvis to og tre poeng bak Viking.

For Lillestrøm sin del begynner medaljehåpet nå å henge i en tynn tråd, med seks poeng opp til 3. plassen med syv kamper igjen å spille.

Forsvarsspillet til Lillestrøm i lørdagens kamp imponerte til tider heller ikke kommentator Petter Bø Tosterud. På Berisha sin andre scoring fikk 27-åringen stå helt alene inne i Lillestrøm sin 16-meter.

- Hvordan kan Lillestrøm tillate seg at Berisha står alene inne i 16-meteren på den måten? Det er meget svakt forsvarsspill, sa han etter Berisha sin andre scoring.

Tidlig ledelse

Allerede etter tre minutter spilt tok Viking ledelsen i lørdagens kamp på SR Bank Arena i Stavanger.

Tripic slo et hjørnespark inn mot første stolpe hvor Vikstøl fikk flikket den videre mot mål med hælen. Der sto Sebulonsen, som enkelt kunne pirke ballen i mål.

Lillestrøm var nære på å utlikne femten minutter senere da Mathisen spilte Braut Brunes gjennom i bakrom. Spissen, som fikk sjansen fra start i Thomas Lehne Olsen sitt fravær på grunn av sykdom, løsnet skudd fra spiss vinkel, men avslutningen gikk like utenfor bakre stolpe.

Flere store muligheter var det egentlig ikke i første omgang, og da lagene gikk ut på banen i andre omgang fulgte Viking suksessoppskriften fra første omgang.

Nok en gang lå ballen i mål etter tre minutter spilt av omgangen, denne gangen var det Nilsen Tangen som satte ballen i buret.

Berisha spilte inn til Nilsen Tangen, som på sitt andre forsøk fikk sendt av gårde et skudd som gikk i mål. Ballen gikk via en Lillestrøm-forsvarer, så dermed måtte en utspilt Hedenstad i Lillestrøm-målet se ballen gå i mål.

Berisha med hat trick

Og idet kampen virket å være tilnærmet avgjort sørget innbytter Fredrik Krogstad for mer spenning i kampen etter litt over timen spilt. Braut Brunes fikk sin avslutning blokkert, og da spratt ballen ut igjen til Krogstad. Fra ti meters hold banket han kula i mål.

Men spenningen skulle ikke vare lenge. Bare fire minutter senere gikk Viking opp til 3-1. En avslutning fra Stensness ble reddet av keeper, men returen banket Berisha i mål fra fire meter.

Fem minutter senere lå ballen i mål igjen, og nok en gang var det Berisha som sørget for scoring. De Lanlay la perfekt inn fra høyre, og en helt umarkert Berisha sto på syv meter og headet ballen enkelt i mål til 4-1.

Og Berisha var fortsatt ikke ferdig. I det 82. minutt satt hans tredje scoring for kvelden i mål. Etter et herlig angrep av Viking spilte Tripic frem Berisha. Han banket ballen sikkert forbi keeper og fullførte hat tricket sitt.