Gå til sidens hovedinnhold

Viking misbruke muligheten

Kunne klatret opp i toppen av Tippeligaen.

VIKING - HAUGESUND 0-0:

Viking har lenge vært et lag der forventningene har vært større enn det som faktisk har blitt levert på banen.

I løpet av de fem siste sesongene har klubben endt opp som nummer fem (2012), elleve (2011), ni (2010), ti (2009) og nummer seks (2008).

I flere av disse sesongene har siddisene på forhånd blitt tippet mye høyere opp på tabellen. Også nå i 2013 er det høye forventninger til de mørkeblå.

Mye av det skal svenske Kjell Jonevret ha æren for. Det snakkeføre treneren kom inn i fjor og løftet laget betraktelig. Også i år har det tidvis svingt av Viking.

- Er skuffet
Før rogalandsderbyet mot Haugesund sto stavangerlaget med 12 poeng og en seier på eget gress kunne sende laget opp på en foreløpig andreplass i Tippeligaen.

Slik skulle det imidlertid ikke gå. Viking tok ikke vare på sjansen og kampen endte til slutt målløst i Stavanger.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi bør vinne hjemme, men er ikke gode nok i dag. De ligger kompakt og vi sliter med å spille oss igjennom, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson til C More.

Haugesund-kaptein Per Morten Kristiansen mente Haugesund burde vunnet kampen.

- Da fører vi kampen fullstendig og har fire store sjanser. Vi har blant annet et stolpeskudd. Vi skal vinne dette, men ett poeng er også bra for oss, sier han til C More.

Ikke fyrverkeri
Noe fyrverkeri av en fotballkamp ble det imidlertid aldri en grå dag i Stavanger. En god sjanse til Trond Olsen og en annullert nettkjenning var beholdningen i første omgang.

Ballen fant altså nettet i det 17. minutt ved Yann-Erik de Lanlay. Unggutten ble spilt fri i boksen og satte ballen i buret, men dommeren hadde sett en offside.

Det er vel også verdt å få med at Haugesunds bussjåfør ble bedt om å flytte lagets spillerbuss underveis i kampen. Dette ble selvsagt annonsert over høyttaleranlegget.

Det sto 0-0 til pause.

Nær for gjestene
Etter hvilen ble det litt mer livlig og Haugesund skapte også litt mer offensivt. Tidlig i andre omgang prøvde både Alexander Søderlund og Christian Gytkjær seg uten resultat.

Kampens kanskje største sjanse kom i det 72. minutt. Rune Jarstein reddet først en god avslutning, før Christian Gytkjær satte returen i stolpen og ut. Svært nær scoring der.

Viking var heller ikke ufarlige etter hvilen og fikk en brukbar mulighet fire minutter før slutt. Et innlegg havnet på hodet til Johan Lædre Bjørdal, men avslutningen gikk like utenfor.

Nærmere mål var det ingen av lagene som kom og dermed ebbet det ut med uavgjort i Stavanger.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken