Gå til sidens hovedinnhold

Viking reddet - HamKam ned

Peter Ijeh scoret fire mål da Viking reddet plassen, mens HamKam rykket ned. Les alt om Tippeligaen her!

Se målene på FXTV!

Viking måtte vinne for å ha et lite håp om å redde plassen i Tippeligaen, men var også avhengig av å få hjelp fra noen andre lag.

Start bidro med en hjelpende hånd til gamletreneren Tom Nordlie ved å slå Odd Grenland 2-1, mens Stabæk banket HamKam 5-1 på Briskeby.

Odd Grenland på kvalikplass
Og i Stavanger scoret Peter Ijeh fire mål da Viking ydmyket Brann med 5-0. Naturlig nok var trener Tom Nordlie blid og fornøyd etterpå, både med Start, Viking og Peter Ijeh.

- Han har scoret i hver kamp jeg har vært trener i her, bortsett fra én, sa Nordlie til TV 2.

Nå lover Viking-formann Ole Rugland at Tom Nordlie skal få alt han ønsker seg hvis han skriver under ny kontrakt.

Søndagens resultater betyr at HamKam må ta den tunge veien ned til Adeccoligaen sammen med Molde, mens Odd Grenland skal ut i kvalifisering mot Bryne etter tapet i Kristiansand. Skienslaget spiller hjemme først.

- Jeg er utrolig, utrolig, utrolig, utrolig skuffet. Dette er noe av det verste jeg har opplevd. Jeg kan ikke huske sist jeg var i nærheten av noe sånt. Det er skikkelig tungt, sa Frode Grodås da nedrykket var et faktum.

Nå er han usikker på hva fremtiden bringer.

Nannskog forbannet
Stabæks Daniel Nannskog ble rasende på HamKam-spissen Roman Kienast i andre omgang, men ville ikke uttale seg om hva østerrikeren sa til ham.

- Nedrykk er straff nok, sa Nannskog til TV 2 etter kampslutt. Han ble toppscorer i Tippeligaen med 19 mål. Lagkamerat og spisskollega Veigar Páll Gunnarsson endte på 18 fulltreffere.

Vålerenga vant 3-1 over Tromsø, og sikret dermed bronsen - og dermed ble Lillestrøms 2-0-seier over Lyn ubetydelig. Olivier Occean avsluttet sesongen med to mål, mens midtbanegeniet Robert Koren trolig avsluttet Lillestrøm-karrieren med to målgivende.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre