Gå til sidens hovedinnhold

Viking seiret i premieren - Berisha åpnet målkontoen

Zlatko Tripic er fortsatt i karantene etter sin overgang, men hans lagkamerater i Viking gjorde jobben mot Brann.

Viking - Brann 3-1

Viking gikk ut i hundre, og presset gjestene fra Bergen langt bak i banen. Samúel Fridjónsson sendte hjemmelaget foran, før Daouda Bamba utlignet før pause.

Etter hvilen var det jevnere i Stavanger, men et effektivt Viking-lag satt inn både ett og to mål etter pause. Kaptein Veton Berisha og et selvmål fra Ole Didrik Blomberg sikret tre poeng i premieren for vertene.

Ved flere anledninger var det store problemer bak i rekkene hos Brann, som fikk Eurosports kommentator Amund Lutnæs til å reagere.

- Hva er det Brann driver med i forsvaret? Det er helt åpent bak der, kom det fra kommentatoren etter nok en feil i Brann-forsvaret.

Med tap i premieren har bergenserne fått en verst tenkelig start på sesongen, og med et tøft program framover kan ting se skummelt allerede for de røde.

Skuffet Brann-gjeng

Ruben Kristiansen kom inn på midtstopperplass før kampen mot Viking, men maktet ikke å hindre tap for bergenserne.

- Dette var en skuffende prestasjon av oss. Vi er ikke gode nok med ballen når vi har den, så dette var rett og slett ikke godt nok. Vi må hjem og levere bedre på onsdag, sier Branns Ruben Kristiansen etter kampen.

Viking-duoen Veton Berisha og Kevin Kabran var derimot i et litt annet humør etter sesongens første trepoenger.

- Jeg syntes pasningen gjorde scoringen. Kevin er god på finne rommene, så vi gir han æren for den scoringen. En nydelig pasning. Brann kjører oss før den andre scoringen, men vi jobber bra på og kjemper helt til slutt. Jeg skulle helst hatt et par mål til, forteller Viking-kaptein Berisha etter sin scoring.

Store sjanser fra start

Omgangen var få minutter gammel da hjemmelaget fikk sin første sjanse, men et oppofrende Brann-lag hindret scoring.

- En gigantisk mulighet for Viking. Brann gjør en god jobben foran ballen, og ofrer seg i boksen. Tonen er satt i Stavanger, sa Eurosports Amund Lutnæs etter kjempesjansen.

Minutter senere var Viking igjen nære da fjorårets toppscorer i Viking, Veton Berisha, ble spilt igjennom. Kun en god Håkon Opdal hindret scoring, og en tidlig ledelse for Viking.

Gjestene fra Bergen ble trykket voldsomt tilbake, og hadde store problemer med å stoppe det offensive presset til Stavanger-laget. Kvarteret i kampen banket Torsteinsbø en halvvolley i tverrliggeren, og ville vært uttakbart for Opdal hvis den hadde gått under tverrliggeren.

- Kanonaden mot Håkon Opdal vil ingen ende ta i Stavanger. Torsteinbø er så nære en drømmescoring, kom det fra Lutnæs etter praktforsøket.

Viking-scoring

Etter de enorme sjansene og totaldominans fra Viking, var det fullt fortjent da Samúel Fridjónsson sendte Stavanger til himmels.

- Fridjónsson har vært magisk i oppkjøringen, og her er han sikker. Meget godt gjort av Joe Bell, og det her var ekstremt fortjent. For en start for Viking som har store ambisjoner denne sesongen, sa Eurosports Joacim Jonsson i studio etter scoringen.

Det tok hele 30 minutter før Brann fikk sin første sjanse i kampen, da Petter Strand prøvde seg fra distanse. Forsøket reddet derimot Vikings Iven Austbø ut til corner, som ikke ble noen farlighet.

Les også: Raufoss er lei av «sleipe» agenter og rådgivere. Nå gir de unge spillere et ultimatum

Viking fortsatte å skape sjanser, og ti minutter pause fikk de igjen muligheten da Vegard Forren spilte ballen rett i beina på Kevin Kabran. Men hindre en ny scoring for vertene i siste sekund.

- Hva er det Brann driver med i forsvaret? Det er helt åpent bak der, kritiserte Eurosports kommentator etter Forrens fryktelige involvering.

Bamba reduserte

Mot spillets gang skulle derimot Brann svare på en corner, da Daouda Bamba stanget inn utligningen etter en strålende corner fra Petter Strand.

- Kåre Ingebrigtsen ble sagd i studio for dårlig dødballsstyrke for noen sekunder siden her i studioet, men der svarte han. Den der trengte virkelig Brann, sa Erik Huseklepp i TV2-studioet etter Bambas scoring.

Les også: Norsk duo seriemestere med Chelsea etter avgjørende storseier søndag

1-1 ble stående inn til pause, til tross for flere enorme muligheter for Viking gjennom omgangen.

- Man trodde først at Branns mål så greit ut, men på bildene i etterkant ser man at det burde vært avblåst. Vi har blitt lurt, og dommeren bare rekke hånda i været og beklage for feilen. Kristiansen er bortpå Austbø, og forstyrrer med det siste Skansen.

- Hogger som en kobra

Den andre omgangen startet derimot roligere enn den første. Der Viking fortsatt hadde mye ball, men maktet ikke å skape like mye.

Det var før Veton Berisha fikk en glimrende pasning fra Kevin Kabran, etter et fryktelig balltap fra Kristoffer Barmen. Kaptein dro med seg kula, passerte Opdal og trillet inn ledelsen for hjemmelaget.

- Han hogger som en kobra, Veton Berisha. De gjør alt riktig, selv om Brann står fint i forsvar. Jeg holdt på å si at Brann hadde hevet seg, men så kommer den her, sa Eurosports Jonsson etter scoringen.

Ole Martin Blomberg skulle gjøre vondt til verre for Brann, da han satt inn kampens tredje scoring i eget bur. Målet kom etter et glitrende angrep fra hjemmelaget, og en uheldig involvering fra Blomberg avgjorde kampen på Viking stadion.

- Viking kan puste lettet ut, og får en drømmestart på sesongen, oppsummerte Jonsson.