Gå til sidens hovedinnhold

Viking slo tilbake og sikret poeng mot Vålerenga: - Forstår frustrasjonen

Vidar Örn Kjartansson var tilbake fra start og noterte seg for scoring for Vålerenga. Viking slo tilbake og sørget for ett poeng til hvert av lagene.

VÅLERENGA-VIKING 1-1

Vålerenga så ut til å gå mot seier etter en tidlig scoring av Kjartansson hjemme mot Viking på Intility Arena søndag kveld. Like før slutt sørget derimot Harald Nilsen Tangen for at Viking fikk med seg ett poeng.

Kjartansson var tilbake fra start etter et lengre skadeavbrekk og satte inn ledningsmålet for Oslo-laget med en scoring etter elleve minutter i en intensiv kamp i Oslo.

Nilsen Tangen bredsidet inn utlikningen etter 84 minutter.

Flere kontroversielle situasjoner preget den tette og tøffe kampen i hovedstaden. Blant annet mente både Viking-spillerne og ekspertene at at hjemmelagets Amor Layouni skulle vært utvist før pause.

Etter hvilen mente siddisene seg også snytt for et straffespark.

Les også: Vanvittig Eliteserie-comeback for Pellegrino: - Fullstendig sjukt

Kjartansson-scoring og kontroversielle situasjoner

Kjartansson sendte Vålerenga i ledelsen etter ti minutter. En perfekt vektet pasning fra Osame Sahraoui sendte islendingen helt fri alene med keeper. Spissen plasserte ballen lavt forbi Østbø og inn i nettet til ledelse for Oslo-laget.

- Det er perfekt timing og Sahraoui vet akkurat hvordan den buen skal være. Det er rett og slett strålende, sier Petter Bø Tosterud hos Discovery om scoringen.

Før halvtimen var passert fikk Viking en stor mulighet etter en dødball. Ballen ble svingt inn av Zlatko Tripic og gikk gjennom hele feltet. Kjetil Haug fikk en hånd på ballen og avverget til corner.

Vålerengas Amor Layouni ble belønnet med gult kort før frisparksituasjonen.

Få minutter senere mente Viking at svensken skulle vært utvist. Layouni halset etter Tripic og la Viking-spilleren i bakken på full fart fremover, men dommeren valgte denne gangen å holde kortene i lomma.

Det mente Discoverys eksperter var en feil avgjørelse.

- Det er klink gult kort. Ingen hadde arrestert dommerne om han hadde tatt frem det gule kortet. Jeg forstår frustrasjonen til Zlatko Tripic. Den var kontroversiell, sier Joacim Jonsson om situasjonen.

Ti minutter før pause hadde hjemmelaget nok en ball i nettet. Et frispark ble svingt inn og snek seg inn under Arild Østbø i Viking-målet. Dommer Tore Hansen mente på sin side at Ivan Näsberg var for hardhendt med Henrik Heggheim.

Kort tid senere var Sahroui nok en gang frempå med et farlig skudd fra skrå vinkel.

Misfornøyd Fagermo

Vålerenga-trener valgte i pausen å bytte ut Layouni og bekreftet til Dicovery at det var i frykt for at kantspilleren skulle bli utvist ved neste forseelse.

- Ja, enkelt og greit, sier Fagermo.

Få minutter etter pause ropte Viking på straffe etter at Harald Nilsen Tangen gikk i bakken etter en duell med Jonatan Tollås Nation. VIF-stopperen lot en fot henge igjen og så ut til å vært borti lysluggen som var på vei gjennom.

Dommer Hansen belønnet derimot Nilsen Tangen med det gule kortet for det han mente var filming.

Viking var også det førende laget etter hvilen. Gjestene kom til en stor sjanse etter 60 minutter. Stavanger-laget kom til både en, to og tre store avslutninger, men VIF kastet seg inn og blokkerte samtlige forsøk.

Vålerenga fikk rom å kontre i mot slutten av kampen, men utnyttet mulighetene dårlig. Istedenfor fikk Viking sin utlikning ved nevnte Nilsen Tangen.

Viking rullet opp en overgang på venstresiden og 20-åringen bredsidet ballen i mål.

Begge lag fikk gode muligheter til å avgjøre kampen mot slutten, men ingen av lagene maktet å ta med seg de tre poengene.