Gå til sidens hovedinnhold

Viking snudde kampen mot Molde, men keeperspillet slaktes

Viking snudde kampen mot Molde og avgjorde kampen på overtid.

VIKING - MOLDE 3-2:

Eliteserie-leder Molde så ut til å ta en enkel seier mot Viking søndag kveld, men slik ble det ikke. Viking lå under 2-0 til pause, men snudde kampen i andre omgang og tok alle de tre poengene i Stavanger.

Birk Risa sendte Molde i ledelsen etter horribelt keeperspill av Arild Østbø, før Eirik Ulland Andersen doblet ledelsen fem minutter før pause. 28-åringen feiret scoringen med å hysje på Viking-fansen.

I andre omgang satte Kabran inn en redusering for Viking, før Zlatko Tripic var sikker fra elleve meter og sørget for utligning. På overtid headet David Brekalo inn et hjørnespark, og Viking-comebacket var komplett.

- Blir helt jævla matt

Moldes første mål vakte oppsikt i Eurosport sitt fotballstudio, på grunn av det de mente var elendig keeperspill.

Wolff Eikrem svinget et hjørnespark høyt inn bak feltet, og der headet Bjørnbak ballen høyt inn foran mål. Molde-spiller Mannsverk knuste Viking-keeper Østbø i lufta slik at ballen datt ned til Gregersen. Han tuppet ballen videre til Birk Risa, og Molde-backen banket kula i mål.

Det førte til at keeper Arild Østbø fikk høre det av Eurosports ekspert Joacim Jonsson.

- Det er så dårlig keeperspill at jeg blir helt jævla matt. Det er elendig keeperspill, utbrøt han da Molde scoret.

- Viking har et kjempeproblem. De har hentet midtstoppere for å fylle opp der de har hatt problemer, men nå må de også hente en keeper, mener Jonsson.

Han mener Vikings keeperproblem fører til usikkerhet i resten av laget.

- Det her preger Vikings forsvarsspill. De blir usikre og får ikke noe trygghet. Det er altså et Viking-lag som har sluppet inn 30 mål. Det er kun Stabæk som er verre. De har ikke råd til det her, sa en svært engasjert Jonsson.

- Jeg fatter det ikke

Fem minutter før pause satte Eirik Ulland Andersen inn 2-0 til Molde. Han ble servert av Ola Brynhildsen som la en herlig pasning i bakrom, som gjorde at Ulland Andersen kom helt alene med keeper.

Der gjorde han ingen feil, og Molde-spilleren klemte til og lurte ballen forbi Østbø.

Etter Moldes andre scoring ble Vikings forsvarsspill samtaleemnet i Eurosports fotballstudio. Joacim Jonsson mener Viking bruker midtbanespilleren Joe Bell helt feil, noe som går ut over det defensive.

- Jeg har sagt det her tidligere mange ganger til Viking. Jeg sa det noen ganger under Bjarne Berntsen, og har sagt det under de her også. Joe Bell – fantastisk god fotballspiller, ikke noe tvil om det – men alene sentralt på midtbanen blir han for svak, sa han.

Han fortsatte:

- Jeg har sagt det hundre millioner ganger. Analyserer de ikke kampene i Viking? Jeg fatter ikke at de ikke ser det. Det er gang på gang på gang. Neida, de kjører videre. De sprekker jo opp. De er altfor dårlige defensivt, sa en tydelig Jonsson.

Viking slo tilbake

Men til tross for heftig kritikk til Viking av Eurosports ekspert, klarte de å slå tilbake i andre omgang.

I det 66. minutt presset Pattynama frem en feil i Molde-forsvaret, og samarbeidet med Nilsen Tangen før han slo ballen hardt inn foran mål. Der fikk Kabran en enkel jobb med å sette inn 1-2 fra kort hold.

Og syv minutter senere var det likt i Stavanger. Sebulonsen ble felt i Moldes sekstenmeter, og dommeren pekte på ellevemeteren.

Den straffen tok Zlatko Tripic i Berisha sitt fravær, og vingen la ballen sikkert i mål nede til venstre og sørget for at lagene var like langt.

På overtid nikket David Brekalo inn et hjørnespark og sørget for at Vikings comeback var komplett.