*Nettavisen* Sport.

Viking-spiller ønsket i nord

Foto: Pia Viktoria Larsen/SCANPIX

Bodø/Glimt ønsker å signere Birkir Bjarnason på permanent basis, men kan få konkurranse fra dansk klubb. Sjekk hvilken.

25.10.08 15:55

BERGEN (Nettavisen) Vikings islandske 20-åring er denne sesongen leid ut til Bodø/Glimt. Etter å ha imponert med fem seriemål og bra spill ønsker klubben i nord å sikre seg Birkir Bjarnason på permanent basis.

- Vi har lenge signalisert at vi kunne tenke oss Birkir på permanent overgang. Vi har pratet med spilleren, som sier han liker seg hos oss. I første omgang har vi snakket med agenten hans, så skal vi fortsette dialogen med Viking, sier direktør Ernst Pedersen i Bodø/Glimt til Nettavisen.

- Ingen penger
Nordlandsklubben hadde opsjon på kjøp av spilleren i mars, men summen på 1,5 millioner kroner var for høy. I tillegg var både klubben og spilleren usikker på om det var riktig med en overgang på daværende tidspunkt.

- Om vi får en overgang i boks er ennå litt usikkert. Vi har jo ingen penger, så det spørs hva Viking forlanger for ham, sier Pedersen.

Dansk interesse
Kontakter Nettavisen har i Danmark opplyser at også Viborg er interessert i spilleren. De har sett ham i to kamper denne sesongen. Da Nettavisen kontaktet danskene ved direktør Morten Jensen, gikk han straks fra høflig og imøtekommende til irritert da Bjarnasons navn ble nevnt.

- Det der har jeg ingen kommentar til! Jeg har ingen ønsker om å snakke med deg om spillere vi kikker på. Det er en strategi fra vår side.

Direktøren kunne heller ikke benekte at opplysningene Nettavisen konfronterte ham med stemte.

Nettavisen kjenner også til at en annen norsk klubb er interessert i spilleren, noe agent Olafur Gardarsson bekrefter.

Tillit i Bodø
- Det stemmer at det er norske og danske klubber som er interessert, men foreløpig er ikke noe konkret. Dersom Bodø/Glimt har sagt at de er interessert i kjøpe Birkir, er dette det eneste jeg ønsker å bekrefte at stemmer, sier Gardarsson til Nettavisen.

Så langt står Bjarnason oppført med 22 seriekamper for Bodø/Glimt i 2008. På disse kampene har han startet 12 ganger og scoret fem mål. Forrige sesong slet han med å få spilletid i Viking.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få noen kommentar fra sportsdirektør i Viking Egil Østenstad verken fredag eller lørdag.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag