*Nettavisen* Sport.

Viking-talent klar for Sandefjord

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Vikings stoppertalent Alexander Gabrielsen signerte fredag formiddag for Sandefjord.

10.08.07 14:47

22-åringen har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2010-sesongen.

- Alle de nødvendige testene er gjennomført, og avtale er signert for tre og et halvt år, sier Sandefjords daglige leder Øystein Ulsnæs.

- En spiller for fremtiden
Gabrielsen har slitt med å få spilletid i Viking, og det har lenge vært klart at han ønsket å skifte klubb. Ifølge Ulsnæs får han trolig flere sjanser til å vise seg frem i sin nye klubb.

- Han kan bli en verdifull spiller for oss for framtiden, samtidig som vi er spent på å se om han kan utfordre våre eksisterende stoppere allerede nå, mener Ulsnæs.

Gabrielsen ble hentet til Viking fra Randaberg i 2000. Han har spilt 11 kamper for Norges U21-landslag. I Sandefjord blir han lagkamerat med blant annet Toni Nhleko, som han spilte sammen med i Viking i fjor.

- Jeg måtte gjøre noe drastisk. Situasjonen i Viking så ikke lys ut. Utviklingen min har gått mye senere enn jeg håpet, sier midtstopperen som kom til Viking som 16-åring.

Koster én million kroner
Sandefjord betaler rundt én million kroner for Gabrielsen.

- Jeg er glad for å ha fått en ny sjanse. Sandefjords interesse smigret meg. De ville satse på meg, forklarer Gabrielsen overfor TV 2 Sporten.

Han slutter seg til Tor Thodesens tropp umiddelbart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.