RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking tapte for reserver

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Et reservepreget FC København ble for mye for Viking.

Danske FCK slo stavangerlaget hele 3-0 på hjemmebane, til tross for at de stort sett stilte med reserver. Likevel mener trener Uwe Rösler at han så stor fremgang i laget siden Lyn-kampen.

- Spillemessig var det stor framgang fra Lyn-kampen. Fram til Birkir Bjarnason ble skadet og Peter Ijeh utvist, skapte vi fire-fem store sjanser. Forskjellen på oss og FCK var at de scoret på sine sjanser, sa Viking-treneren til 100% Fotball.

Likevel bra utbytte
Rösler brukte kampen til å teste spillere i forskjellige posisjoner, og mener han fikk positive svar.

- Jeg fikk flere svar på hvilke spillere som fungerer hvor. Sånn sett var utbyttet av denne kampen bra, sa Rösler.

At Birkir Bjarnason, etter å ha kapitulert med en vridning i kneet i 1. omgang, føyer seg til Vikings allerede lange skadeliste, kan nok likevel stjele litt nattesøvn fra treneren. Islendingen kan ha pådratt seg en meniskskade eller skade på et sideleddbånd, og må regne med to til fire uker uten spill.

- Jeg har kjent på skaden, og det kjennes ikke bra ut, sier Vikings fysioterapeut Thor-Arne Aasen til aftenbladet.no. Omfanget av skaden blir klart etter at det er tatt bilder av kneet onsdag.

Misforståelse
Etter 40 minutter i tirsdagens kamp ble spiss Peter Ijeh vist det røde kortet, etter først å ha plukket opp et gult for høyt spark, siden et for munnbruk. Dommer Emil Laursen valgte likevel ikke å stjele mer nattesøvn fra Rösler og co. og vil ikke skrive rapport på utvisningen.

- Det hele dreide seg om en misforståelse, og heldigvis har jeg fått bekreftet fra dommeren at han ikke skriver rapport på utvisningen, sier Rösler. Dersom dommerrapporten hadde fastslått at Ijeh hadde gjort seg skyldig i en forseelse verdt mer enn én kamps karantene, måtte Ijeh stått over seriestarten mot Rosenborg.

Til tross for utvisningen i 1. omgang fikk Viking lov til å spille 2. omgang med elleve spillere for å få noe ut av kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere