RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking tatt av snøras

Sist oppdatert:
ALFHEIM (TV 2 Nettavisen): Ambisiøse vikinger ble møtt med en kald skulder av lekne tromsøværinger. Ydmykelsen ble total for siddisene.

Klikk her for detaljer om kampens utvikling, samt spillerbørs og øvrig kampfakta.

TROMSØ -VIKING 4-0. I løpet av 90 minutter opplevde ikke bare Kjell Inge Olsens elever tre forskjellige årstider på én gang: de fikk også sett et repertoar av offensive kombinasjoner utført fra nederlagsdømte tromsøværinger som de selv ikke var i nærheten av å beherske.

Da marerittet endelig var slutt for Viking, sto det 0-4 i scoringsprotokollen. Og kanskje enda verre: 0-12 i sjansestatistikken!

Ydmykende
- Dette var den verst tenkelige åpningen vi kunne fått. Vi var bokstavelig talt sjanseløse - og ble ydmyket. Ære være Tromsø - de spilte strålende - men akkurat nå føler jeg det som om det først og fremst var vi som sviktet. Vi maktet ikke noe som helst, sa en fattet, men svært betuttet Kjell Inge Olsen - mens spillerne hans slikket sine sår inne i garderoben.

Han kunne søkt etter forklaringer. Han kunne pekt på at det i løpet av første omgang snødde så tett over Alfheim som det ikke har gjort siden Chelsea gjestet ishavsbyen i cupvinnercupen i 1997. Men Olsen gjorde ikke det. Olsen skylde ikke på noe - eller noen.

JUBEL: Tromsø mestret forholdene best, og tok en klar 4-0-seier mandag kveld.
JUBEL: Tromsø mestret forholdene best, og tok en klar 4-0-seier mandag kveld.

- Forholdene var like for begge lag, men det er fristende å hevde at Tromsø behersket forholdene bedre enn oss. Og når vi kommer et stykke ut i sesongen, tror jeg vi vil oppleve flere lag som får det tøft på Alfheim. Tromsø virker veldig sterke, sier Olsen til TV 2 Nettavisen.

Litt i overkant...
Hans kollega på Tromsø-benken, Per-Mathias Høgmo, vedgår det samme: At laget hans virker sterkt. Men TIL-treneren er ikke overrasket over at seriepremieren endte som den gjorde.

- Kampen i dag var en bekreftelse på det vi har sett i de siste treningskampene. Statistikken var vel i overkant av hva vi kunne ventet på forhånd, men jeg er ikke overrasket over de prestasjonene vi var vitne til - selv om det er veldig gledelig å se at spillerne får det til - også når det er blitt seriealvor, sier Høgmo til TV 2 Nettavisen.

Og prestasjonene var det både klasse og bredde over: både kollektive og individuelle - kompromissløst kompakt defensivt, og sprudlende allsidig offensivt - både kort og langt, både sentralt og fra kantene. Inkludert sesongoppkjøringen har Høgmo nå ledet Tromsø i 13 kamper på rad uten tap - og i åtte kamper på rad uten å slippe inn mål.

- Må du foreta deg noe spesielt for å hindre spillerne fra å miste bakkekontakten?

- Nei! Det klarer de veldig fint på egen hånd. Denne gjengen er så rutinert, og har opplevd å få så mye julig tidligere, at de vet utmerket godt hva det handler om. Vi spilte en god fotballkamp, men har ikke tatt mer enn tre poeng, sier Høgmo bestemt.

Tryggheten tilbake
Og mens flomlysene slokkes og snøbygene tetner seg til igjen over Tromsø, sitter det spillere i TIL-garderoben som bokstavelig talt har vært ute en vinterdag før. En av disse er Bjørn Johansen, som før sesongstarten har vært utropt til det største spørsmålstegnet hos ”Gutan” - og som i løpet av sesongens første 90 minutter fikk vist tegn til at skeptikerne kan senke lansene.

- Det føles veldig godt for meg å komme godt i gang. Jeg ønsker å revansjere meg fra det jeg presterte i fjor. Jeg innrømmer at jeg har vært spent på forhånd - både på lagets vegne og på vegne av meg selv. Vi skal ikke ta noe for gitt med tanke på fortsettelsen, men det er godt å få bekreftet den tryggheten vi har følt i treningskampene, sier han.

- Hva er den største forskjellen på TIL 2004 i forhold til TIL 2003?

- Veldig mange små ting. Men helt sentralt står den defensive tryggheten. Den gjør oss i stand til å spille artig angrepsfotball som i dag, sier han.

Samme ambisjonsnivå
Om forskjellene på Viking og Tromsø var mange og store, så er det i dag én ting klubbene har til felles: Ambisjonene i forkant av seriestarten har ikke endret seg hos noen av lagene.

Kjell Inge Olsen, Viking:

- Vi har krav på oss i Viking om å kjempe helt i toppen, og det er et press vi må leve med og forsøke å innfri. Skal vi klare det, må vi så snart som mulig riste av oss denne opplevelsen - og øve en masse¿

Ole Martin Årst, Tromsø:

- Vi er fortsatt nøkterne, og forholder oss ikke til slutt-tabellen før vi kommer til oktober. Vi skal fortsatt konsentrere oss om prestasjonene. Det er ikke så mange år siden forrige gang TIL ledet tabellen etter første serierunde. Den gangen rykket vi ned. Noe har vi lært siden da...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere