STEAUA BUCURESTI - VIKING 1-2:

Viking tar med seg et glimrende resultat i Romania, og har dermed et ypperlig utgangspunkt før FCSB kommer på besøk til returoppgjøret på SR-Bank Arena.

Stavanger-klubben fikk verst tenkelig start på kampen, da Florinel Coman banket vertene i føringen etter kun tre minutter spilt.

Viking lot seg ikke knekke av det, og vant til slutt 2-1 etter scoringer av Kevin Kabran og Viljar Vevatne.

– Et drømmeutgangspunkt, er dommen til VGs kommentator Mats Arntzen.

Les også: EM-gull til Jakob Ingebrigtsen på 1500 meter

Innøvd trekk ble hyllet

Viking fortsatte å presse på etter Kevin Kabrans utligning, og etter 35 minutter fikk de betalt for.

I det som var et innøvd trekk, løftet Shayne Pattynama et frispark på bakre stolpe. Der hadde Viljar Vevatne løpt seg fri, og headet ballen på tvers av mål til Sondre Bjørshol, som kunne skli Viking i føringen.

– Vi snakket om at Viking hadde en innøvd cornertrekk i stad, og her ser vi det igjen. Perfekt planlagt og prefekt utøvet av Viking. En genistrek av Morten Jensen og co., utbrøt Arntzen.

Etter at de tok over ledelsen var det tydelig at det kun var en ting Viking-spillerne var opptatt av - å beholde ledelsen.

Morten Jensens menn løp skjortene av seg og forsvarte seg godt, og kunne til slutt juble for å ha slått FCSB på bortebane.

Les også: Molde gikk på overraskende tap etter sjansesløseri

Slo raskt tilbake

Det så ikke lyst ut for Viking da Florinel Coman hadde sendt vertene i føringen etter bare tre minutter, men det tok ikke lang tid før nordmennene svarte.

Etter litt klabb og babb mottok Kevin Kabran ballen på 20 meter. Svensken dro seg lekkert forbi to motstandere, før han fikk vridd kroppen og på kreativt vis fyrt av gårde et skudd med venstrefoten.

Til tross for den utradisjonelle teknikken så ble skuddet velplassert, og snek seg inn helt ved stolperota bak Stefan Tarnovanu.

– Han drar seg fri og bare «slumper» den ballen i mål med venstrefoten, forklarte Arntzen i pausen.

Les også: Vegard Hansen er ferdig i Mjøndalen