RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.betsson.com

Viking-tokt i Monte Carlo

Sist oppdatert:
Tidenes største pokerturnering i Europa domineres fullstendig av nordmenn.

Det ligger 69 millioner kroner i premiepotten og 16 av disse er forbeholdt vinneren i sesongens ellevte og siste utgave av European Poker Tour.

842 spillere stilte til start i kasinolokalene til Monte Carlo Bay Hotel & Resort - etter tre dagers spill er det bare om lag 125 igjen.

Fire nordmenn i tet
Øyvind Riisem ligger best an av alle med sine 440.100 i sjetonger, mens Johnny Lodden har 380.00, Børge Dypvik har 296.000 og Andreas Hagen har 276.800.

De offisielle tallene blir ikke klare før natt til tirsdag, men sannsynligvis er det fire nordmenn på de fire første plassene i Monte Carlo!

Hvis turneringen ender slik, vil de fire nordmennene få 35 millioner kroner på deling - det forteller det meste om hvor stor denne turneringen er. Dette er faktisk den største pokerturneringen i europeisk historie.

- Jeg tenker på pengene, men ikke altfor mye, for det kommer bare til å ødelegge. Jeg prøver bare å se på dette som en hvilken som helst turnering. Finalebordet er langt unna, sier Øyvind Riisem til Nettavisen.

23-åringen fra Voss ble nummer fire da World Series of Poker besøkte London i fjor høst - det var den samme turneringen som Annette Obrestad vant og som gjorde henne til tidenes yngste verdensmester. Den erfaringen blir nyttig å ha med seg til spilledag tre for Riisem.

- London har ganske mye å si, for nå har jeg opplevd noe av det samme før. Jeg er ikke like nervøs som jeg var i London. Jeg er rett og slett ganske komfortabel, forteller Riisem.

Lang vei igjen
Det skal, som Riisem sier, spilles enormt mange pokerhender til før en avgjørelse faller. Spilledag tre starter tirsdag ettermiddag og først på torsdag starter finalebordet.

Fortsatt har ni nordmenn sjansen til å komme dit. Foruten den nevnte tetkvartetten er også Trond Erik Eidsvig, Jan Olav Sjåvik, Morten Løkken, Anders Berg og Stephan Kjerstad fremdeles med.

Johnny Lodden (21) fra Jørpeland, som fredag stilte til nett-treff her i Nettavisen, gikk tidlig mandag ettermiddag opp i tetsjiktet takket være et essepar.

21-åringen endte all-in mot en spiller som satt med KK. Essene sto.

- Det er første gang jeg har vært så nervøs, jeg har aldri hatt den følelsen i mitt liv, sier Lodden til Nettavisen via telefon.

Etter den hånden satt han med 180.000 i sjetonger - cirka 120.000 mer enn han hadde da spillet startet klokken 13.00 og 165.000 mer enn han hadde da turneringen begynte.

Respekt
Han var allerede en av favorittene i turneringen, slik han alltid er når han stiller til start, men nå er han regelrett fryktet av sine motspillere. Spesielt de som er uheldige nok til å sitte på samme bord som rogalendingen med den aggressive spillestilen.

- Nå har de superrespekt for meg. Jeg spilte opp de siste seks hendene før pause og fikk kast hver gang, ler Lodden.

- Hvor mentalt skjerpet er du akkurat nå?

- Helt sykt bra! Har bare gjort én halvfeil i dag, konstaterer Lodden.

Ni nordmenn igjen
Totalt var 16 av de 28 påmeldte norske deltagerne fortsatt med i turneringen da spilledag to startet mandag klokken 13.00. Da turneringslederen stanset spillet for dagen, var fortsatt ni av disse i live.

Den høye deltageravgiften (det koster 10.000 euro å delta) og det enorme deltagerantallet har trukket til seg de største stjernene fra Nord-Amerika. Phil Ivey, Daniel Negreanu, Barry Greenstein, Patrik Antonius, Chris Moneymaker og Greg Raymer stilte alle til start.

Nå er imidlertid alle disse pokerstjernene ute av turneringen.

Av internasjonale profiler er - foruten Joe Hachem - fortsatt Luca Pagano, Surinder Sunar, Freddy Deeb og Marcel Lüske med. Det er faktisk også Tomas Brolin, den tidligere fotballstjernen som var så god for Sverige under VM i 1994.

Thor Hansen - norsk pokers gudfar - er dessverre slått ut av turneringen. Det samme gjelder Nettavisens trio av pokerbloggere; Annette Obrestad, Tore Lagerborg og Andreas Høivold.

De 80 beste i EPT Monte Carlo får pengepremie. Turneringen avsluttes 17. april.

Les flere pokerartikler og blogger her!

Kilder: Norsk Pokermagasin , Pokerstarsblog.nu og Betsson.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere