RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking utspilt i finale

Sist oppdatert:
- Klasseforskjell, sier André Danielsen etter at Viking ble utspilt av Sjaktar Donetsk i finalen av La Manga Cup.

VIKING - SJAKTAR DONETSK 0-3:

OSLO/LA MANGA (Nettavisen): Viking spilte om seieren på La Manga Cup tirdag kveld. Siddisene brynte seg på det ukrainske storlaget Sjaktar Donetsk i finalen, som ble flere nummer for store for rogalendingene.

- Klasseforskjell, sier André Danielsen til Nettavisen.

Unggutten har hatt en meget god La Manga-turneringen for Viking, men som resten av lagkompisene fikk han tydelig merke hvor nivået på de beste i Europa ligger.

- De var svært ballsikre, slo noen strålende langpasninger - i det hele tatt var de fryktelig gode, oppsummerer midtbanespilleren.

Natt og dag
Det åpenbarte seg tidlig en betydelig kvalitetsforskjell mellom lagene, og Sjaktar ledet 2-0 allerede etter 17 minutter. Brasilianske Fernandinho sto for begge målene, det ene på straffespark.

2-0 sto seg til pause, men Sjaktar fortsatte å vise hvorfor de er et fast innslag i Mesterligaen. Ukrainerne spilte teknisk og effektiv fotball i La Manga.

Derfor var det heller ikke ufortjent da Sjaktar økte til 3-0 ved Oleksandr Gladkiy i det 71. minutt.

- Det var en tydelig forskjell på lagene her i dag. Det er ikke rart at Sjaktar er et fast innslag i Mesterligaen. Det var likevel skuffende å få to tidlige mål i mot, da måtte vi holde litt tilbake for å unngå stygge sifre, sier Viking-assistent Gunnar Halle til Nettavisen.

Siddisene skapte sine to største sjanser mot slutten av kampen, ved en heading av Jone Samuelsen og et skudd av innbytter Alexander Ødegaard.

- Det er egentlig greit å få prøvd seg mot de aller beste, dette var et lag som har mye erfaring fra spill i Europa, avslutter Halle, men stoppersjef Ragnvald Soma synes det er en mager trøst.

- Jeg irriterer meg over måten målene kommer på. Det første ligger vi feil på, det andre er en straffe hvor jeg sklir først, og det tredje kommer når vi er slitne og ikke orker å følge hjem.

Andreplassen sikrer Viking 10 000 euro, eller rundt 80 000 kroner.

Stabæk-bronse
Tidligere på ettermiddagen ble det klart at Stabæk ble nummer tre i La Manga-cup I, etter å ha slått russiske Spartak Naltsjik 1-0 i bronsefinalen.

Vi fulgte kampen direkte

Veigar Pall Gunnarsson ble matchvinner for Bærums-laget med en lompe av et frispark i det niende minutt. Kampen var preget av få sjanser og småstygt spill fra det russiske laget.

Les saken:- Burde klint ham ned

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere