RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking vant på straffer

Sist oppdatert:
Alexander Ødegaard avgjorde på arrogant måte i straffesparkkonkurransen mot Halmstad.

LA MANGA/OSLO: (Nettavisen): VIKING-HALMSTAD 1-1 (6-5 etter straffer):

Alexander Ødegaard trillet inn den avgjørende straffen i straffesparkkonkurransen mot Halmstad på iskaldt vis. Dermed gikk Viking videre, og møter Stabæk i neste kamp i La Manga Cup.

-Drittmål
- Det var en god kamp på en vanskelig bane. Svenskenes mål var et unødvendig drittmål. Etter hvert virket det som de gikk for straffer, sier Alexander Ødegaard til Nettavisen etter å ha satt inn den avgjørende straffen.

- Jeg forsøkte å vente ut keeperen deres, men problemet var at han han forsøkte å vente ut meg også, sier landslagsspilleren etter at den avgjørende ellevemeteren såvidt snek seg over målstreken.

Vikings trener Uwe Rösler var meget godt fornøyd med lagets innsats tross den dårlige banen.

- Vi har 70 prosent ballbesittelse mot internasjonal motstand, og det er det ikke mange norske lag som klarer, sier Rösler.

Gode defensivt
Spesielt var han godt fornøyd med den defensive jobben til Viking-laget hans.

- Det defensive spillet er noe jeg fokuserer mye på i år. Halmstad har et par sjanser i første omgang, men skaper ingenting etter pause. Det er vi veldig fornøyd med, sier Rösler.

Halmstad var det beste laget i første omgang og tok ledelsen allerede etter 11 minutter ved Ajsel Kujovic. Viking kom mer med i kampen etter hvert.

- Vi har det meste av spillet i andre omgang og drar det i land på straffer. Alt i alt var den en ålreit kamp, sier Ødegaard.

Flott scoring
Det var derfor helt fortjent at Viking utlignet etter 66 minutters spill. Scoringen var en virkelig delikatesse. Alexander Ødegaard løftet en corner ut på 18 meter der André Danielsen fikk stå helt i fred. Han klemte til på halv volley og ballen gikk helt oppe ved krysset, utagbart for keeper.

I sluttminuttene hadde også Hannes Sigurdsson en kjempemulighet på en heading, men ballen ble slått til corner.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere