*Nettavisen* Sport.

Viking vil forlenge

Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX

Viking har satt i gang arbeidet med å forlenge Uwe Röslers trenerkontrakt med klubben.

25.07.08 08:06

Til tross for at Viking langt fra har innfridd forventningene denne sesongen, så vil klubben forlenge trenerkontrakten med tyskeren. Han har fortsatt halvannet år igjen av kontrakten. Vikings sportssjef Egil Østenstad sier til Stavanger Aftenblad at klubben er fornøyd med jobben Rösler har gjort, og diskusjonene om en forlengelse er i gang.

- Ja, vi har begynt å diskutere en ny kontrakt med han, sier Østenstad, uten å ville røpe detaljer.

Favoritter
Mange anså Viking å være seriefavoritter før sesongen, men nå kan det bli vanskelig å ta medaljer. 11. plassen innebærer at klubben heller må se bakover på tabellen for å holde nedrykkspøkelset unna.

- Du kan si det er en ny situasjon for meg som trener. Selv om lagene jeg har ledet har ligget noe nede på tabellen i løpet av sesongen, har jeg aldri avsluttet en sesong dårlige enn nummer fire.

- Vi kunne gjort det bedre alle sammen. Men det er min jobb å få laget til å prestere, og jeg tar min del av ansvaret for situasjonen vi har havnet i. Vi har tapt kampen, men ikke krigen, sier Rösler.

Dårligere jobb
Han innrømmer imidlertid at han ikke har gjort en like god jobb i år som i fjor.

- Jeg har ikke gjort en like god jobb i år som i fjor. Det skal jeg innrømme, og jeg tar min del av ansvaret. Men når det er sagt, så har fotball mange likhetstrekk med mosaikk. I fotball har du en gruppe på 25-30 spillere – i tillegg til trener og støtteapparat – som alle skal prestere, og du er avhengig av at de gjør det samtidig.

- Og så lenge det er mennesker du jobber med, og ikke maskiner, så er det vanskelig å forutse alt som kan komme til å skje. Derfor vil det hele tiden svinge i fotball, understreker Uwe Rösler.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.