Viking vil ha rivaljuvel

Foto: (www.brynefk.no)

Viking har kommet med en konkret henvendelse på erkerival Brynes spisstalent Tommy Høiland.

09.05.06 12:44

Tommy Høiland, som nettopp ble 17 år, scoret i helgen Brynes mål i 1-1-kampen mot Manglerud Star.

Han ble tatt opp i Brynes A-stall så tidlig som i 2004, og seriedebuterte med scoring i sin første A-kamp mot Tønsberg i august senere samme år.

- Spisstalent av de sjeldne
På Brynes egen hjemmeside beskrives Høiland «som et spisstalent av de sjeldne. Han har scoret bøttevis av mål i alle aldersklasser. I år vil han være stjernespiss på Norges U 17-landslag».

Forrige måned tok Tippeliga-klubben Viking kontakt med Bryne med tanke på et kjøp av Rogaland-rivalenes juvel.

- Vi fikk et brev fra Viking for en stund siden der de offisielt meldte sin interesse for ham, bekrefter Brynes sportslige leder - den tidligere England-proffen Alf-Inge Håland.

Håland sier imidlertid til TV 2 Nettavisen at det er uaktuelt for Bryne å selge supertalentet.

- Vi svarte dem at vi ikke ønsket det skulle skje. Og det svarte vi ikke fordi det var Viking som kom med henvendelsen. Det hadde vi svart alle klubber, påpeker Håland.

Diskuterer ny kontrakt
- Vi er i dialog med Tommy om en ny kontrakt og føler det viktigste for ham nå er å få utviklet seg i trygge omgivelser. Om han fortsetter den gode utviklingen vil han om to-tre år få tilbud fra en rekke storklubber, spår Håland.

Ifølge Håland er Tommy Høiland en spiller av et internasjonalt format.

- Husk på at han nettopp er blitt 17 år. Han er en internasjonal spillertype som allerede har markert seg med en rekke scoringer på alderbestemte landslag, sier Brynes sportslige leder.

- Hvordan reagerte Viking da klubben fikk nei på sin forespørsel?

Godt forhold til Viking
- De reagerte vel på samme måten som Viking hadde reagert om vi ville kjøpe Birkir Bjarnason fra dem. Vi har et godt forhold til Viking, og de har forståelse for at vi ønsker å beholde de beste spillerne, svarer Håland diplomatisk.

Tommy Høiland har spilt for Bryne hele karrieren - utenom en omgang for spanske Sevilla.

- Det var på en treningsleir Sevilla ville ha ham med i en kamp mot oss. Det hadde vi ingen problemer med å akseptere, ler «Alfie».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag