RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking vil snappe Huseklepp

Foto: REUTERS/Thierry Roge (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Viking kan komme til å gi Stabæk kamp om underskriften til Brann-juvelen Erik Huseklepp.

Huseklepp er Bosman-spiller ved sesongslutt og er kanskje en av de heteste spillerne på overgangsmarkedet for øyeblikket.

Stabæk har lenge ligget langflate etter den notoriske driblekunstneren. Samtidig vil Brann gjøre sitt ytterste for å beholde publikumsfavoritten i Bergen, og er klar til å tilby den blide 23-åringen millionlønn.

Millionlønn i Brann
- Vi kommer selvfølgelig til å øke det vi tilbød ham i sommer. Han har skaffet seg et bra forhandlingsutgangspunkt. Penger er selvfølgelig et virkemiddel for å beholde Erik, og vi skal toppe det tilbudet vi ga ham i sommer, sa Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen til Bergens Tidende mandag.

Utspillet fra Bruun-Hanssen kom etter at Erik Huseklepp herjet med Viking-forsvaret i søndagens oppgjør på Brann Stadion.

Og nå kaster nettopp Viking seg inn i kampen om vingen som gjorde klubbens spillere svimle ved flere anledninger. Stavanger-klubben prøvde også i sommer å sikre seg Huseklepp, men fikk den gang nei fordi den tidligere U21-landslagsspilleren for Norge ønsket å fullføre sesongen med Brann.

Viking interessert
Nettavisen kjenner til at Huseklepp står høyt oppe på ønskelisten over de spillerne Viking vurderer som en erstatter for Søren Berg. Dansken forsvinner ved sesongslutt til Randers i hjemlandet.

Viking har omtrent de samme økonomiske musklene som Brann og kan tilby Huseklepp en solid årslønn og en pen sign-on-fee.

Men Vikings sportsdirektør Egil Østenstad er ordknapp når det gjelder interessen for Branns driblekunstner.

- Vi ønsker ikke å kommentere enkeltspillere. Det jeg kan si, er at vi skal styrke laget, og ønsker en erstatter for Søren Berg. Men vi vil også styrke laget på en del andre plasser, poengterer Egil Østenstad overfor Nettavisen.

- Spilletid viktigst
Erik Huseklepp selv mener det viktigste ikke er det økonomiske - men det å få mest mulig spilletid - når han skal avgjøre fremtiden.

- Men jeg ønsker ikke å snakke om aktuelle klubber. Det eneste jeg er innstilt på nå, det er å avslutte sesongen bra med Brann, sier Erik Huseklepp til Nettavisen - og sikter til sesongens siste Tippeliga-kamp mot Tromsø og de gjenstående kampene i UEFA-cupens gruppespill.

- Når regner du med å ta en avgjørelse?

- Nei, det vet jeg ikke. Men det har vært mye mas i det siste, svarer Huseklepp, og legger ikke skjul på at han begynner å bli lei av å snakke om sin fremtid - enten det gjelder Brann, Stabæk eller nå sist, Viking.

PS: Egil Østenstad bekrefter overfor Nettavisen at Viking også er på spissjakt, men avviser at det nærmer seg en retur for Erik Nevland.

- Vi er i jevnlig kontakt med Nevland, men vi har ikke foretatt oss noe konkret med tanke på å hente ham tilbake, sier Vikings sportsdirektør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere