Gå til sidens hovedinnhold

Viking vurderer stadionutvidelse

Viking har allerede solgt over 8000 sesongkort foran kommende sesong. Nå vurderer Stavanger-klubben å utvide tilskuerkapasiteten.

- Vi har ikke det helt eksakte tallet enda, men vi har allerede solgt 8000 sesongkort foran kommende sesong. Og dette er selvsagt svært gledelig for oss, konstaterer Vikings markedssjef Hans Øyvind Sagen overfor TV 2 Nettavisen.

Markedssjefen tør ikke spå hvor mange sesongkort Viking kan komme til å selge denne sesongen.

- Skulle vi klare å selge 10.000 sesongkort, ville det vært ekstremt hyggelig for oss. Akkurat nå tør jeg imidlertid ikke håpe på det, men helt utenkelig er det ikke, mener Hans Øyvind Sagen.

Splitter nytt anlegg
Viking tok i bruk sitt splitter nye stadionanlegg i Jåttåvågen 2. mai i fjor. I sin første sesong på det moderne anlegget solgte klubben 7000 sesongkort, mot bare 3000 året før på gamle Stavanger Stadion.

- Vi merker en stor pågang med tanke på sesongkort, noe også de øvrige klubbene i Tippeligaen kan konstatere. Dette er selvsagt svært gledelig for norsk fotball, sier Sagen.

Vurderer utvidelse
Viking Stadion har denne sesongen en kapasitet på 15.300 tilskuere, men allerede neste år vurderer klubben å øke den totale tilskuerkapasiteten.

- Vi vurderer å øke kapasisteten med 1000 tilskuere foran neste sesong. Det er allerede en rad på stadion hvor det er plass til nye seter, så alt ligger til rette for dette. Men vi har foreløpig ikke tatt stilling til dette, uansett er det en hyggelig problemstilling for oss, forteller Sagen.

- Men vi håper at denne diskusjonen kommer opp så fort som mulig. Blir planene vedtatt i neste år budsjett og lignende, vil Viking Stadion få en kapasistet på i overkant av 16.000 tilskuere, legger Sagen til.

Viking hadde rundt 12.000 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper i fjor, til tross for svake resultater og mye turbulens innad i klubben.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin