VIKING - FCSB 1-3 (3-4 sammenlagt):

Det så ut til å gå mot ekstraomganger på SR-Bank Arena torsdag kveld, men to minutter på overtid fikk Viking seg et skikkelig slag i trynet. 

Sondre Bjørshol skled i egen sekstenmeter og traff FCSB-spiller Florinel Coman, som teatralsk gikk i bakken. Etter litt betenkningstids dømte dommeren straffe. 

Det skjønte Viking-spillerne og alle på SR-Bank lite av. 

– Det er det verste jeg har sett, sa VG+-kommentator Mattis Holt om den omdiskuterte straffesituasjonen. 

Straffen satte Risto Radunovic i mål og dermed var Vikings drøm om en plass i Conference League over. 

Fotballekspert Christan Gauseth var heller ikke imponert over dommerens valg om å dømme straffe. 

– Det er aldri noe straffe. De blir snytt her Viking, og det er grunnen til at de ryker ut av Europa. Da blir vi forbannet som fotballfans og forbannet som fans av det Viking har fått til, sa han i VGs studio. 

– Å dømme straffe der skal ikke være mulig, skriver tidligere toppdommer Per Ivar Staberg på Twitter. 

Tilskuerne hylles

Etter en imponerende seier i Romania i forrige uke fikk Viking en marerittstart på torsdagens avgjørende kamp. Allerede etter tre minutter gikk FCSB opp i ledelsen. 

Viking svarte imidlertid halvveis i første omgang etter å ha fått tildelt straffe da Daniel Karlsbakk ble lagt i bakken av FCSB-keeperen. Straffen satte Zlatko Tripic sikkert i mål. 

Etter scoringen runget den velkjente Zlatko Tripic-sangen på et fullsatt SR-Bank Arena. Viking-fansen la generelt ned en imponerende innsats i torsdagens kamp, noe fotballkommentator Paul Thomas Clay la merke til. 

– Flott å se Viking ha is i magen etter en skrekkåpning mot FCSK, men det er Felt O Stavanger som imponerer mest i første omgang, skrev han på Twitter. 

Enorm keepertabbe

Det var imidlertid ikke mye å juble for for Viking-fansen da FCSB gikk opp igjen i ledelsen i starten av andre omgang. 

Et skudd fra Andrei Cordea fra hjørnet av sekstenmeteren gikk rett på Viking-keeper Patrik Gunnarson, men på utrolig vis klarte islendingen likevel å slippe ballen gjennom beina, og han måtte fortvilet se at ballen gikk i mål etter en enorm keepertabbe. 

På overtid fikk FCSK som kjent det mange mente var et billig straffespark, og dermed ble det ikke noe Europa-avansement for Viking.

Les fullstendig referat fra kampen her: