*Nettavisen* Sport.

Vikings yngste vil ta gull

Foto: (Scanpix)

Birkir Bjarnason (17) er allerede tatt opp på Islands U21-lag. Nå vil han ta gull med Viking.

10.04.06 10:07

BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): HAM-KAM - VIKING 0-0: Unggutten fikk 69 minutter mot Ham-Kam, og imponerte med fin teknikk og lekent spill.

Syv minutter etter hvilen kunne han dessuten avgjort kampen på gjennomspill fra Alexander Ødegaard. Men Bjarnason tråkket over ballen istedenfor å dra den med seg og komme alene gjennom.

- En bra debut. Birkir er ganske komplett for å være så ung. Han er sterk og utholdende, selv om teknikken ikke sitter 100 prosent ennå, sier Viking-trener Tom Prahl.

Som synes 0-0 var et greit resultat, og var storfornøyd med å ikke få noen baklengs i den jevnspilte matchen.

- Helt OK, og kjekt å få unnagjort debuten. Men vi burde klart å få inn ett mål i kveld, sier 17-åringen selv.

Birkir Bjarnason flyttet fra Island til Sandnes for syv år siden, og ble etter å ha gått gradene i Stavanger-klubben tatt opp på A-laget i fjor høst. Lyns Jonathan Parr og Magne Simonsen, samt Ørjan Røyrane på Sandefjord, er yngre enn Bjarnason, men ingen av de tre ble tatt ut til tippeligaåpningen.

- Målet er å prøve å få fast plass på høyrekanten denne sesongen, sier Bjarnason, som allerede har debutert på Islands U21-landslag.

Islendingen mener Viking er gode nok til å gå helt til topps.

- Vi skal blant de fire beste, men er gode nok til å kjempe om gullet.

- Dersom Birkir tar vare på sjansene sine, får han mye tid i år. Men vi har fire-fem spennende unggutter på gang nå, fastslår Viking-trener Prahl.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag