Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig å få fart på beina igjen

Åge Hareide er ikke i tvil om at det var en god løsning å reise til Danmark for å forberede seg til playoff-kampene mot Tsjekkia.

KØBENHAVN (TV 2 Nettavisen): Lørdag spiller Norge den første av i alt to playoff-kamper mot Tsjekkia, og Norge er på plass i Danmark for å forberede seg. Det tror Hareide er en optimal måte å lade opp på.

Fint å komme vekk
- Vi får bra bane her. Og det er viktig for spillerne som akkurat er ferdig med serien, å få fart på beina igjen. Dessuten er det fint å komme seg litt vekk og forhåpentligvis få litt bedre forhold enn hjemme, sa landslagssjefen til pressen før første trening på dansk gress.

Nå handler alt om å slå Tsjekkia.

- Vi har god kontroll på det tsjekkiske laget. Men det er likevel vanskelig å si hvordan laget vi skal møte, kommer til å bli. Pavel Nedved er tilbake, mens Jan Koller og Vratislav Lokvenc – to store og sterke spillere – er ute. Vi er spesielt oppmerksomme på overgangsspillet til Tsjekkia, og her kommer Nedved til å bli viktig, mener Hareide.

Brede og Claus
Hvem som skal danne Norges midtstopperduo, er viet en del oppmerksomhet siden Brede Hangelands imponerende inntreden ved forrige korsvei. Hvem som spiller i midtforsvaret på lørdag, er foreløpig ikke klart. Selv om det trolig er det i Hareides hode.

- Brede spilte godt da Claus var ute med sakde. Jeg tar den vurderingen om hvem som skal få spille, når det nærmer seg kampstart. Og jeg har ikke snakket med dem om situasjonen ennå, forklarer Hareide videre.

Ullevaal Stadions elendige forfatning er også blitt registrert av landslagssjefen, men det bruker han ikke noe tid på før fredag.

- Vi ser hvordan matta er på fredag, og så tar vi det derfra, sier han.

Tillit til Myhre
Thomas Myhre kommer til å starte i Norges bur, men han sliter med å få tillit i Charlton. Han har så langt bare stått i en ligacup- og en reservelagskamp. Han har kontrakt med klubben fram til neste sommer.

- Det er ingen krise foreløpig, men over tid vil du alltid bli redusert som keeper om du ikke spiller. Men akkurat nå kommer Thomas til å vise samme klasse som tidligere, sier Hareide.

På dagens trening forlot for øvrig Espen Johnsen treningsfeltet sammen med fysioterapeut Roar Robinson etter nokså kort tid. Erik Hagen varmet også opp for seg med ball til å begynne med, men fulgte Johnsen ned i garderoben etter hvert.

- Erik har en gammel lårhøne som føltes litt ubehagelig, mens Espen har kink i nakken. Jeg regner med at de trener i morgen, sier Robinsen til TV 2 Nettavisen.

Måtte gi seg
Steffen Iversen ga seg også på treningen et kvarter før slutt.

- Iversen sliter med en «blå» tå. Og skoen var for liten, og derfor valgte han å forlate treningen, opplyser landslagslege Thor-Einar Andersen til TV 2 Nettavisen.

Han forteller videre at Erik «Panzer» Hagen forlot treningen på grunn av en lårhøne.

- Han pådro seg en lårhøne i en UEFA-cupkamp nylig, og fikk kjenning med den i dag. Derfor syklet han i dag istedenfor å løpe og trene med ball, sier legen.

Espen Johnsen sliter med en kink i nakken, og ble behandlet av landslagets fysioterapeut. Ifølge Andersen skal imidlertid alle tre for fullt onsdag.

PS. Det var mye dansk presse til stede på tirsdagens norske trening.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken