Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig å jekke ned Northug

Johnny Lodden fleipet med Petter Northug etter VM-exiten.

LAS VEGAS (Nettavisen): Norges langrennskonge imponerte stort ved å spille seg til pengepremie i poker-VM i Las Vegas tidligere denne uka.

Petter Northug røk ut på 653.-plass blant de 7319 deltakerne i hovedturneringen i World Series of Poker (WSOP). Men fortsatt er det et stykke fram til Johnny Lodden, som lørdag kveld endte på 27.-plass.

- Var det godt å få vist Northug at han har et stykke fram til toppen i norsk poker?

- Det er viktig å få jekket ned den gutten der! Det er bra, faktisk, at han ikke kan tro at han er konge i poker også, sier Lodden og smiler lurt.

«Mobbingen» er i aller høyeste grad vennskapelig. Langt mer vennskapelig enn Matt Affleck var mot Lodden en halvtime tidligere, da Lodden ble slått ut av den største pokerturneringen i verden.

Måtte ta sjansen
Vinneren av årets VM får 55 millioner kroner, og 25-åringen fra Jørpeland hadde naturligvis et håp om at den feite sjekken skulle tilfalle ham. Dessverre hadde han et dårlig utgangspunkt, ettersom 25 av de 27 siste spillerne hadde med seg flere sjetonger enn Lodden til spilledag åtte.

- Jeg håpte at jeg skulle få en dobling tidlig, men det gikk ikke, konstaterer Lodden overfor Nettavisen.

Han gikk all-in med et åtterpar på hånden, og etter en tenkepause valgte Matt Affleck å syne med A-10.

- Jeg var sikker på at han hadde to overkort. Jeg håpte på kast, selvfølgelig, og derfor prøvde jeg å snakke han ut av hånden, men han endte opp med å syne, forteller rogalendingen.

Floppen kom med kortene K-Q-2, men på turn landet ett av de seks kortene Lodden ikke ønsket å se: en tier. Sjueren på river hjalp ikke - Norges siste gjenværende spiller var slått ut.

- Jeg var sikker på at jeg skulle tape før floppen kom, faktisk, men da den kom, fikk jeg en bedre følelse. Da turnkortet kom, visste jeg at jeg var ute.

- Veldig fornøyd
Nordmannen har slitt med sykdom de siste par dagene, og overlevde en lang og tung fredag med feber i kroppen. Lørdag var han feberfri, men det hjalp altså ikke.

- Hva tenker du om å bli nummer 27 av 7319 spillere?

- Jeg hadde vel tatt imot en 27.-plass hvis jeg ble tilbudt det før turneringen, men hadde jeg blitt tilbudt det i dag, hadde jeg ikke tatt imot det. Men det er selvsagt bra. Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg har bare vært så dårlig de siste par dagene at jeg ikke har fått tenkt noe over det, sier Lodden til Nettavisen.

- Du har gjort flere mirakuløse comeback tidligere i turneringen. Ga det deg ekstra selvtillit før spillet startet i dag?

- Jeg spiller veldig bra når jeg er shortstack. Jeg blir aldri utålmodig og vet nøyaktig hvordan man skal spille. Folk får så ofte panikk og pusher med 4-7 off når de har 20 bigblinds. Det blir helt feil, mener 25-åringen fra Jørpeland.

Halvparten forsvinner
Han hadde bestemt seg for å vente til han fant en gunstig situasjon før han gikk all-in.

- Jeg startet i lilleblind og hadde minst én runde på å vente på en hånd, men da jeg fikk åtterpar, var det bare å dytte på deigen. Jeg hadde håpet at han skulle ha et lavere par.

27.-plassen gir Lodden 317.161 dollar, som tilsvarer om lag to millioner kroner.

- Pengene betyr mye. Du får en god del, selv om det går bort 50 prosent i skatt og andre ting. Jeg sitter vel igjen med en million eller noe sånt. Det kommer godt med, smiler Lodden.

- Det blir noen ekstra babyting nå, legger den vordende faren til.

Kommentarer til denne saken