RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig avdrag fra Duff

Chelsea
Chelsea Foto: Foto: Alessandro Bianchi/Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
For over 200 millioner norske kroner er Damien Duff tidenes dyreste Chelsea-spiller. Som matchvinner i lokalderbyet mot Fulham har han betalt nok et avdrag til Roman Ambramovitsj.

CHELSEA – FULHAM 2-1: Damien Duff (25) scoret sitt femte Chelsea-mål, og ble matchvinner i hjemmeoppgjøret mot overraskelseslaget Fulham. Konkurrentene med midlertidig tilholdssted på Loftus Road har overrasket mange denne sesongen, og er fortsatt med i kampen om plass i neste års europacupper. Kampen mot Fulham ville derfor aldri bli noen walkover for Chelsea, som måtte slite hele veien for å sikre seg tre poeng og beholde den verdifulle andreplassen som gir automatisk gruppespill i neste års Champions League.

Vertene tok en tidlig ledelse gjennom Eidur Gudjohnsens vakre skruball etter kun seks minutters spill, men Fulham lot seg ikke sjokkere av det. Anført av evigunge Mark Pembridge utlignet Chris Colemans mannskap på pussig vis: Pembridges frispark gikk via nevnte Gudjohnsen og i en vakker bue over en sjanseløs Marco Ambrosio i Chelsea-målet.

Edwin van der Saar holdt bortelaget i kampen etter gode redninger på forsøkene fra Frank Lampard og en heftig Jesper Grønkjær, som dessverre måtte ut i pausen. Scott Parker kom inn uten å markere seg på samme måte som sin danske midtbanekollega, men fikk i alle fall være vitne til at Chelsea halte i land seieren etter at Damien Duffs 2-1-mål, hvor han løp fra alt av Charlton-forsvarere på en van der Saar-retur.

Kritiserte Ranieri
Riktignok kunne Fulham fort ha utlignet da innbytter Collins John klinte til ti minutter før slutt, men skuddet gikk like over. Chelsea er derfor fortsatt på andreplass, ni poeng bak Arsenal, og møter sin argeste London-rival i Mesterligaen kommende onsdag. Det var også grunnen til at manager Claudio Ranieri byttet ut to av sine beste spillere for dagen, Duff og Grønkjær til tross for høylytte protester fra hjemmelagets fans..

- Vi har en viktig kamp mot Arsenal på onsdag, og med de skadeproblemene spesielt Damien (Duff) har hatt, og jeg ønsket ikke å ta noen sjanser. Scott Parkers innsats trengte vi på midtbanen fordi det var flust av Fulham-spillere som fightet og slåss på midtbanen.

Chelsea hadde et solid spillemessig overtak, mens Fulham i realiteten bare hadde en avslutning på mål. På en tid hvor de mest berømte Chelsea-spissene nesten har sluttet å score, var det endelig på tide med litt islandsk nettsus.

- Eidur scoret et fantastisk mål, skrøt Ranieri av lysluggen. Det betyr vel i klartekst at han ikke spiller onsdagens Mesterliga-kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere