Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig for Norge at han ble slått ut

Men det er fortsatt usikkert om «backfrelseren» Jonas Holøs rekker VM-åpningen.

Mats Zuccarello Aasen er skadet og kommer ikke til å spille i VM for det norske hockeylandslaget.

Dermed blir Jonas Holøs den eneste nordmannen som har spilt i NHL denne sesongen som representerer Norge under turneringen i Slovakia.

Den norske backen har vært litt ut og inn av Colorado Avalanche under sin første sesong i den amerikanske hockeyligaen, men for Norge er han bankers.

- Veldig viktig
Holøs ble klar for VM-troppen, etter at han og AHL-klubben Lake Erie røk ut av sluttspillet for farmerlag allerede i første runde mot Manitoba Moose.

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen mener akkurat det tapet var utrolig viktig for Norge.

- Det var veldig viktig at Jonas kom med, når så mange backer er borte. Han var en viktig mann å få på plass. Det var viktig for Norge at han ble slått ut borte i USA, sier han til Nettavisen.

Fredag ble det imidlertid meldt at Colorado-spilleren sto værfast i Ohio og muligens ikke kom til å rekke fram i tide.

- Han skal etter planen lande 13.50 lørdag. Det er det vi vet så langt og det vi forholder oss til, sier landslagets pressesjef, Bjørn Mathisrud, til Nettavisen 21.30 fredag kveld.

- Det svake punkt
Skal man tro Petter Thoresen så er det at NHL-proffen rekker fram i tide helt avgjørende for at Norge skal kunne slå bra fra seg i åpningskampen mot Sverige lørdag kveld.

- Backrekken er det største spørsmålstegnet. Jeg føler at det på løpersiden er mye bra, sier hockeyprofilen.

- Backrekken er jeg mer usikker på, for å være helt ærlig. Det er det svakeste punktet. Så det er fint om Holøs kommer med å styrker den, sier treneren.

Grotnes skadet
Norge må også trolig klare seg uten keeper Pål Grotnes i lørdagens kamp. 34-åringen pådro seg en skade i lysken på trening fredag. Grotnes ble sett på som en nøkkelspiller for Norge.

- Det er viktig å ha en god keeper. Grotnes kan bli viktig i en sånn turnering, sa Lillehammer-trener Tor Erik Nilsen til Nettavisen tidligere fredag.

Det vil ikke bli avgjort først lørdag ettermiddag hvorvidt keeperen blir klar, eller ikke. Erstatteren blir da Lars Haugen (24).

Lørdag kan du lese i Nettavisen hvordan Thoresen og Nilsen ser på Norges sjanser i VM og hvorfor det er fordelaktig for Norge og møte nettopp Sverige først.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken