Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig for norsk golf

Suzann Pettersens veldeldighetsturnering skal gi norsk golf oppmerksomhet.

Suzann Pettersen (32) gjør det hun kan for å gi norsk golf et løft. I helgen arrangerer hun en veldedighetsturnering for annet år på rad.

Suzann Pro Challenge starter på Bogstad i Oslo fredag. Turneringen består av åtte spillere fordelt på fire lag.

– Det er deilig å være i gang. Vi håper på masse folk, mange flere enn i fjor. Været skal det ikke være noe å si på. I år har vi også dobbelt så mange spillere med, sier Pettersen til NTB.

Tutta har fått med seg flere golfprofiler til Norge. Blant andre stiller amerikaneren Paula Creamer og taiwanske Tseng Ya-ni. Sistnevnte vant British Open to år på rad i 2010 og 2011, og hun deltok også på Bogstad i fjor.

«Happening»
Pettersen mener det er viktig å arrangere store golfturneringer på norsk jord.

– Vi prøver å lage blest rundt norsk golfsport. Den trenger store «happeninger» som dette. Jeg gleder meg. Det blir kult, sier Tutta.

Pettersen utgjør det norske laget sammen med Marita Engzelius. Tseng og Ai Miyazato (Japan) skal representere Asia, mens USAs lag består av Jessica Korda og Creamer. Beatriz Recari (Spania) og Sandra Gal (Tyskland) spiller for Europa.

Formsterk
Tutta kan vise til en solid formkurve. Forrige helg fikk hun en ny LPGA-triumf på CV-en med seier i Oregon, mens hun noen uker tidligere gikk til topps i Solheim Cup med Europa.

Neste uke deltar 32-åringen i Evian-mesterskapet. Det er årets femte og siste majorturnering. Der blir hun blant favorittene.

– Jeg føler meg i fin form. Det skal bli greit å få en siste sjanse i en majorturnering på høsten. Det gir en ekstra piff, sier Pettersen til NTB.

Hennes hittil eneste majortriumf kom i LPGA-mesterskapet i 2007. (©NTB)

Kommentarer til denne saken