RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig seier for Dordi

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Norges lag, med Dordi Nordby som skip, tok en uhyre viktig seier i curling-VM i formiddag.

Norge slo nemlig USA, som ledet hele mesterskapet 8-6, etter en meget jevn kamp. Det sto 6-6 foran den siste omgangen, etter at USA da utlignet Norges ledelse.

Følgelig hadde Dordi Nordby siste stein i den siste omgangen. Det utnyttet det norske laget til fulle, og knep to poeng i omgangen.

Spennende
- Det var en spennende kamp mot slutten. Vi tok en i åttende, og tvang på dem en i niende end.

- En stund så det ut til at det ble litt for mange guarder i den siste omgangen. Men så fikk Linn (Githmark) rydda opp med en dobbelt take out. Og da fikk Dordi lagt inn den avgjørende steinen, forteller landslagscoach Ole Ingvaldsen til TV 2 Nettavisen.

Etter at Norge tidligere har tapt for både Canada og Skottland, var det meget viktig å vinne denne kampen – siden de fire beste lagene går til semifinalene.

Akkurat nå ligger fem lag helt likt i det uhyre jevne mesterskapet, etter at Skottland tapte for bunnlaget Finland. Skulle flere av lagene havne likt etter grunnspillet, teller innbyrdes oppgjør.

God Linn
Norges lag består av Camilla Holth, Marianne Haslum, Linn Githmark og Dordi Nordby. Spesielt Linn Githmark har spilt meget godt i mesterskapet.

- Linn har spilt veldig godt som treer i dette mesterskapet, og hun har fungert godt som viseskip. Hun er veldig aktiv, og skaper et stort trykk.

- Dessuten er hun veldig god på take out, og det har skapt en ny dimensjon på laget. Hun har godt av å spille med Dordi, som har full kontroll på å ta alle avgjørelsene, forteller Ingvaldsen.

På lag nå
For et par år siden var Githmark og Nordby i tottene på hverandre, etter at Githmark mente at Dordi Nordby forsøkte å psyke henne ut i NM-finalen. Nå er det lagt bak – og de to spiller i stedet i samme lag.

- Vi har brukt tiden det siste året på å forberede Linn på å spille sammen med Dordi. Og det har hun hatt veldig god nytte av. Vi gjør dette for å tenke et skritt i retning av OL, forteller Ingvaldsen til TV 2 Nettavisen.

Resultater 6. omgang kvinner:
Norge - USA 8-6, Danmark – Sveits 2-8, Canada – Japan 7-5, Sverige – Italia 9-2, Skottland – Finland 6-7

Stillingen kvinner:
1 USA 4-2, Canada 4-2, Norway 4-2, Sverige 3-2, Sveits 4-2, 6 Skottland 3-2, 7 Danmark 2-4, Italia 2-4, Japan 2-4, Finland 1-5.

Det norske herrelaget, med skip Pål Trulsen, har vært overlegne hittil, og er ubeseiret etter fem omganger. Laget består av OL-mestrene Bent Ånund Ramsfjell, Flemming Davanger, Lars Vågberg og Pål Trulsen. Laget spiller mot Tyskland klokken 14.00 tirsdag.

Stillingen:
1) Canada og Norge 5-0, 3) Skottland 4-1, 4) Sverige 3-2, 5) Tyskland, Sveits og New Zealand 2-3, 8) USA og Frankrike 1-4, 10) Danmark 0-5.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere