*Nettavisen* Sport.

Viktig stafett i Oberhof

Foto: (foto: scanpix)

Skiskytter-gutta har som hovedmål å vinne VM-stafetten i mars. Derfor er onsdagens World Cup-stafett i Oberhof en viktig konkurranse.

04.01.05 12:23

Herretrener Roger Grubben (bildet) vil likevel ikke fokusere for mye på VM allerede nå.

- Det er mange som spør om det. Men vi har tre stafetter igjen før VM. Og det mesterskapet går ikke før i mars. Vårt stafett-team består av fem eller seks løpere. Og vi kommer til å forsøke alle i de stafettene som er igjen for å stille sterkest mulig i VM, forteller Grubben til TV 2 Nettavisen.

Frode pappa
Han har tatt ut Hallvard Hanevold, Lars Berger, Egil Gjelland og Ole Einar Bjørndalen til morgendagens stafett. De går i den nevnte rekkefølgen.

Dermed står Stian Eckhoff over, mens Frode Andresen har fått pappapermisjon. Samboer Gunn Margit Andreassen fødte en gutt 29. desember.

- Men Frode kommer nedover for å gå rennene på fredag og i helgen, sier Grubben.

Overskudd
- Det som er viktig nå er å komme godt inn i verdenscuprundene i januar. Løperne må ha overskudd til å tåle tre runder med tre konkurranser i uka. Vi har fokus på prosessen underveis, og tenker ikke så mye på VM nå.

Men han legger likevel ikke skjul på at laget har gull i stafett som det viktigste målet i VM.

- Derfor er jo løpet i morgen den lagmessig viktigste i denne World Cup-runden. Vi vil bruke World Cup-stafettene til å stille best mulig i VM. Sånn sett er løpet i morgen veldig viktig, understreker Grubben overfor TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.