RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Linn Cathrin Olsen/SCANPIX

Viktig trepoenger til FFK

Sist oppdatert:
Kriget seg til seier over Lillestrøm.

FREDRIKSTAD - LILLESTRØM 1-0:

Mattias Andersson åpnet FFK-karrieren med scoring mot Vålerenga på hjemmebane for to uker siden.

Lørdag var mannen som Tom Nordlie hentet fra Strømsgodset like før overgangsvinduet stengte 1. september igjen på plass, og sørget for den matchvinnende scoringen som ga Fredrikstad tre poeng mot Lillestrøm på Fredrikstad Stadion.

I en kamp som var preget av få målsjanser og høyt temperament, fikk svensken kontroll over ballen syv minutter før slutt, og dunket inn scoringen som ga Fredrikstad tre verdifulle poeng.

Etter kampen la ikke matchvinneren skjul på at han ikke vil gå lei av å score mål på hjemmebane.

- Kan gjerne fortsette
- Det kan veldig gjerne fortsette sånn for meg, det er helt ok, sier svensken smilende til TV 2.

Andersson, som ble kåret til Fredrikstads beste spiller av en hjemmejury, er tydelig fornøyd med seieren mot Lillestrøm.

- Det smakte helt fantastisk. Jeg er utrolig stolt over at vi står på gjennom hele kampen, forteller han.

Også FFK-trener Tom Nordlie er godt fornøyd med dagens resultat.

- Det er en jevn og tøff kamp, men jeg syns vi har det lille overtaket. Lillestrøm er farlige når de kommer på kontringer, og jeg er veldig glad for seieren.

- Nå får vi suge på denne karamellen en dag, så skal vi fokusere på neste match, legger han til.

Annullert scoring
For på tross av seieren, er Tom Nordlies mannskap langt fra trygge i kampen om å overleve i Tippeligaen. Det skiller to poeng foran Strømsgodset og Bodø/Glimt, som spiller sine kamper på søndag.

Og seieren lørdag kom uten at hjemmelaget imponerte nevneverdig foran drøye 10.000 tilskuere i Østfold.

Ingen av lagene kom til spesielt mange sjanser, og det var tydelig at de to lagene ikke var interessert i å dra hjem med null poeng.

19 minutter ut i lørdagens kamp runget likevel jubelen fra et entusiastisk hjemmepublikum i Fredrikstad.

Et frispark fra Fernando Wallace traff hodet til Éverton, og ballen gikk i mål bak en sjanseløs Stefán Magnússon i Lillestrøm-målet.

Linjedommeren holdt imidlertid flagget korrekt oppe, og scoringen ble annullert for offside.

Kampen fortsatte som en midtbanekrig, og ingen av lagene klarte å komme til noen virkelig store målsjanser før pause.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Full hjemmepott
Etter hvilen fortsatte kampen i det samme sporet. Men om målsjansene uteble, kan man ikke påstå det samme om temperamentet på banen. Stadig vekk var spillere fra begge lag i tottene på hverandre, og dommer Tom Henning Øvrebø måtte dra det gule kortet opp fra lomma mer enn én gang.

Både Fredrikstads Éverton og Lillestrøms Khaled Mouelhi pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen, og må dermed stå over neste kamp mot henholdsvis Stabæk og Lyn.

Så - syv minutter før slutt, dukket altså Mattias Andersson opp utenfor straffefeltet. Lillestrøm-forsvaret klarerte ballen rett i svensken, som ladet skuddfoten. Ballen fant veien til det lengste hjørnet, og keeper Magnússon var sjanseløs.

Lillestrøm klarte aldri å svare med noen skikkelig sluttspurt, og Tom Nordlie kunne lettet konstatere at den andre hjemmeseieren på like mange forsøk i klubben var et faktum.

Utvist etter kampslutt
Etter at dommer Øvrebø hadde blåst av kampen, fikk han klar beskjed fra Steinar Pedersen hva Lillestrøm-spilleren mente om kamplederens innsats.

Pedersen ble belønnet med sitt andre gule kort i kampen, og dermed rødt, og klarte kunststykket å bli utvist etter at kampen var blåst av.

Det betyr at også Pedersen må stå over Lillestrøms kamp mot Lyn neste søndag - dersom konkurstruede Lyn får fortsette deltakelsen i Tippeligaen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere