Flere av verdens største golf-stjerner har valgt å gå til den hardt kritiserte LIV-touren, der spillerne blir tilbydd enorme summer for å delta.

Satsingen er kontroversiell ettersom LIV-touren er økonomisk støttet av den saudiarabiske staten. Kritikerne mener det hele er et forsøk på å «sportsvaske» landets omdømme.

hevdes det at den nylige British Open-vinneren Cameron Smith også er på vei til LIV-touren. Golf-kommentator Colt Knost melder at Smith skal ha blitt tilbudt hele 90 millioner dollar for å melde overgang til den nye golftouren.

Les også: Rivalen med klar beskjed om Warholm etter nedturen

Trump kommer med oppfordring

Ifølge Forbes er spillerne på LIV-touren garantert 120.000 dollar bare for å stille opp i en turnering. Det tilsvarer 1,2 millioner kroner. Til sammenligning er spillerne på PGA-touren «bare» garantert 238.000 kroner.

Så langt har LIV-touren hatt to turneringer, og store stjerner som Dustin Johnson, Bryan DeChambeau, Phil Mickelson og Sergio Garcia har deltatt. I debutsesongen skal det være åtte turneringer med en total premiepott på 255 millioner dollar. Det tilsvarer 2,4 milliarder kroner.

Den nye golftouren har vakt stor oppsikt, og stjernene som har meldt overgang dit har blitt heftig kritisert.

En som imidlertid ikke er kritisk til LIV-touren er Donald Trump, som har kastet seg inn i debatten.

Han kaller PGA-touren illojal og oppfordrer spillere til å bli med på LIV-touren. Han tror de vil angre om de ikke gjør det, når den «uunngåelige sammenslåingen» kommer i fremtiden.

– Hvis du ikke tar pengene nå, får du ikke noe når sammenslåingen skjer. Det eneste du kommer til å si er hvor smarte de som har blitt med har vært, skriver Trump på sin egen plattform Truth Media, ifølge Daily Mail.

At den tidligere amerikanske presidenten er positiv til LIV-touren kan ikke sies å være en stor overraskelse, ettersom sesongfinalen i slutten av oktober skal spilles på Trump National Doral Miami, en av Trumps mange golfbaner.

Les også: – Jeg får kommentarer på at seksualiteten min er unaturlig

Tror det blir vanskelig for Hovland å takke nei

Foreløpig er det imidlertid lite som tyder på at en sammenslåing mellom de ulike tourene vil skje med det første, men golfkommentator for Eurosport, Per Haugsrud, tror det kan skje i fremtiden.

– Om det blir 48 veldig gode spillere som spiller der har ikke PGA-touren noe valg. At det til slutt kan bli en sammenslåing skal man ikke se bort fra, sier han til Nettavisen.

Norges golfstjerne Viktor Hovland har uttalt at det uaktuelt for han å spille på LIV-touren, men Haugsrud tror det kan bli vanskelig for nordmannen å takke nei i fremtiden, om alle de største stjernene går dit.

– Han også sitter jo og ser på at her kommer det gutter som er veldig mye dårligere, men som får vanvittig med penger. Det er klart man tenker sine tanker da. Skal man sitte der og ikke bli med på det her, og ende opp med skjegget i postkassen? spør Haugsrud.

Les også: Ingebrigtsen satt ut av konkurrentens valg i VM-finalen: – Virker helt hodeløst!

Haugsrud tror LIV-touren ville tilbydd Hovland store summer om han hadde blitt med over til den nye turneringen.

– Viktor er nok i det området hvor han kan bli tilbydd et par hundre millioner dollar. Det er klart at han må tenke sitt han også, selv om Viktor ikke er en som er opptatt av penger. Til slutt er det flere av hans venner og likesinnede som går over, skal han sitte igjen alene til slutt? Det blir jo rart det også, mener golf-eksperten.