*Nettavisen* Sport.

Viktor Hovland i ball med kameraten Matthew Wolff

 

Viktor Hovland er klar for sin første US Open-turnering som profesjonell og skal spille sammen med sin tidligere skolekamerat Matthew Wolff i US Open i New York torsdag. Foto: John Bazemore / AP / NTB Foto: (NTB scanpix)

Den norske golfproffen Viktor Hovland er tilbake på golfbanen etter en uke med spillefri og innleder sitt US Open i New York torsdag ettermiddag.

Viktor Hovland er klar for sin første US Open som profesjonell. Han tok en sensasjonell 12.-plass som amatør under fjorårets turnering.

Hovland skal spille sammen med sin gamle skolekamerat fra sin tid i Oklahoma-universitetet, amerikanske Matthew Wolff (21). Også amerikanske Rickie Fowler (31) som også har lært sin golf på universitetet i Oklahoma, går i samme ball, som det heter på golfspråket.

– Det er nok ingen tilfeldighet at de tre spiller sammen, sier Eurosports golfkommentator Per Haugsrud til NTB.

De tre starter sin runde fra hull nummer 1 13.38 lokal tid, det vil si 19.38 norsk tid.

– Hvilke muligheter ser du for Hovland?

Slår rett

– Det er alltid vanskelige baner i US Open. Det er smale fairways og knallharde og raske greener. Arrangørene prøver ofte å legge vinnerenscoren på par. Hovland, som har sin styrke med at han slår rett, bør passe denne banen godt, sier Haugsrud.

På den andre runden fredag slår de tre ut fra hull nummer 10 kl. 08.18.

Det er en merittert trio som skal gå sammen på de to første rundene. 31 år gamle Fowler står med fem seirer på PGA-touren. Han har en 2.-plass som best fra US Open i 2014.

21 år gamle Wolff har som Hovland én seier på PGA-touren.

Årets US Open skulle opprinnelig gått i juni, men måtte flyttes på grunn av koronapandemien. Turneringen er den andre av sesongens fire såkalte Major-turneringer.

Amerikanske Gary Woodland er regjerende mester.

Uvirkelig

Turneringen spilles uten publikum, og det gir mange spillere en uvirkelig atmosfære som de ikke takler helt.

– Uheldigvis er dette vår nye virkelighet, sa den gamle golfstorheten Tiger Woods.

Woods jakter sin 16. majortittel, men klarte ikke engang cuten under PGA-mesterskapet.

– Det er klart at en av del av de store stjernene sliter litt med at det ikke er 20.000-30.000 tusen tilhengere som følger dem.

– Hva er det Hovland kan forbedre mest med spillet sitt?

– Det er småting. Han har nok rotet bort en del baller på greenen, men det er han ikke alene om, sier Haugsrud. Selv får han fri denne helgen ettersom Europsport ikke har rettighetene for majorturneringene.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.