*Nettavisen* Sport.

Vil aldri mer spille for Tromsø

Foto: Mike Egerton (PA Photos)

Morten Gamst Pedersen tar bladet fra munnen etter farens pengekrangel med TIL.

21.04.10 09:58

Morten Gamst Pedersen (28) sier til Nordlys at han ikke trenger å gjøre noe for TIL lenger etter rettstvisten med pappa Ernst.

Blackburn-proffen pakker ikke inn noe når han skal si hva han mener om TILs nei til honorarkravet fra faren Ernst Pedersen – en sak som endte med flere rettsrunder og medhold for TIL.

Morten Gamst Pedersen har uttalt at han kunne tenke seg å spille for Vålerenga hvis han en dag returnerer til norsk fotball. Det ønsket er ikke mindre sterkt nå, og et comeback i TIL virker helt utelukket.

– Å spille for Vålerenga er noe jeg har hatt lyst til å gjøre hele tida. Pappa har jo også spilt der, sier Gamst Pedersen, før han fyrer løs:

– Og akkurat nå for tida har jeg ikke så mye tillit til TIL heller. Jeg vet hva som er sant i den saken (med faren), og de har mistet min tillit. Jeg føler ikke at jeg trenger å gjøre noe for dem lenger.

– Så det blir ikke TIL igjen for din del?

– Nei, jeg tror ikke det. Det er synd at det skal bli sånn, men nå er det ingenting som gjør at jeg har lyst til det.

– Vet det var en avtale
Ernst Pedersen la inn et krav på rundt to millioner kroner overfor TIL – penger han mente han hadde krav på ifølge en avtale med TIL?da sønnen gikk til Blackburn.

TIL ville ikke utbetale pengene, og sto hardt på en regel som sier at man ikke kan honorere mer enn én part i en overgangssak – og dermed ikke kunne betale Pedersen.

Saken ble anket til høyesterett, men Pedersen fikk avslag også der.

Gamsten er nøye med å påpeke at saken ikke har rammet han personlig, men lojaliteten til faren skinner tydelig gjennom. – Det er jo ikke jeg som skal ha pengene, men jeg vet at det var en avtale om kompensasjon. Det handlet ikke om grådighet, bare det som sto i kontrakten.

– Jeg har fortsatt venner i TIL som spiller fotball der, men... ja, det er nå bare sånn det er, sier Gamst Pedersen til Nordlys.

Finger i øyet
Den tidligere TIL-favoritten havnet også i fokus i helga.

Her hjemme har Per-Mathias Høgmo fått oppmerksomhet for sin pekefinger mot Jan Jönsson. I?Premier League dro Evertons Mikel Arteta det noe lengre, og dyttet pekefingeren sin i øyet på Gamsten.

Arteta har i ettertid kommet med en beklagelse, der han unnskyldte fingeren i øyet – men samtidig hevdet at Gamst Pedersen hadde hatt flere grisetaklinger.

Spanjolen slapp unna med gult kort, det samme fikk Gamsten.

– Han hadde ikke mye grunnlag for å gjøre det. Det var kanskje frispark, men fotball er en kontaktsport. Jeg tror aldri jeg har skadet noen i hele mitt liv. Det var ikke jeg som gjorde at han var ute i mange måneder tidligere i sesongen, sier finnmarkingen, og legger til:

– Han burde jo hatt rødt kort.

Snart uten kontrakt
Mens tiden går, og Premier League-sesongen bare har tre kamper igjen for middelhavsfarer Blackburn, er det mer og mer som kan tyde på at Gamst Pedersen blir Bosman-spiller i sommer.

Han har ennå ikke forlenget kontrakten som går ut om en måneds tid.

Klubber som Fenerbahce, Palermo og Olympiakos har vært nevnt, men inntil videre er ingenting avklart – og Gamsten er taus.

– Det har vært mye prat hit og dit, men vi får bare se hva som skjer, sier 28-åringen, som ikke vil utelukke helt at han forlenger med Lancashire-klubben.

– Alt er mulig, jeg har det fint i Blackburn også, sier han.

Én ting virker imidlertid sikkert – fremtidsplanene inkluderer ikke TIL.

Denne saken er levert av Nordlys.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.