HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Petter Tande nummer fem, Magnus Moan nummer seks. Det ble den norske fasiten på lørdagens Gundersen-øvelse i Holmenkollen.

Tande hadde en bra dag i bakken og en moderat dag i sporet. Moan hadde en moderat dag i bakken men en knalldag i sporet.

Moan i særklasse
- Et av mine tre beste langrenn i vinter, fastslår Moan etter å ha klatret fra 27.-plass med dagens desidert beste langrennstid.

- Tungt fra første stavtak. Jeg hadde ingenting å gi da de rykket, medgir Petter Tande, som var nummer åtte etter hopprennet.

Bernhard Gruber vant lørdagens renn foran Cristoph Bieler og Ronny Ackermann. Espen Rian ble nummer 14 og Håvard Klemetsen nummer 17.

Søndag er det nytt renn, men løperne stiller ikke med blanke ark. Hopprennet ble nemlig avviklet allerede lørdag, og resultatlista gir håp om bedre norske resultater.

- Går for pallen
Petter Tande går ut som nummer fem, kun 25 sekunder bak David Zauner. Med normal fart i sporet er han favoritt.

- Jeg bør ha en mulighet til å vinne. Jeg går i hvert fall for pallen, sier Tande.

Også Magnus Moan går for pallen. Han starter som nummer 20, 1.23 bak teten.

- Jeg skal gå alt jeg kan, og er i veldig god langrennsform. Jeg håper å kunne plukke mange plasser. Det er bare et minutt opp til pallen, poengterer han.

Mye å kjempe for
Søndagens renn er det siste i verdenscupen i kombinert. Sammenlagt har Ronny Ackermann for lengst avgjort i sin favør, mens Petter Tande er nummer tre. Avstanden opp til Bill Demong på andreplass er bare 14 poeng.

Det betyr at Petter Tande har mye å gå for.

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.